Penang / KL 2009

P7100658

terima kasih budget airlines!๐Ÿ™‚ kalau tak, tak larat gue mau ke penang, walaupun dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaa skali tak gi sana. kita orang dua dua pun last minit lah cadang nak gi sana walaupun untuk satu setengah hari ajer. tau takper.

cun cun time pergi pun ada jugaklah dia nye festiviti untuk ulang tahun pertama georgetown dapat gelaran unesco world heritage site. glamor tuh. upscale tuh. lebih lebih lagi nyt ada bikin ulasan penang destinasi nombor kedua untuk dilawati untuk tahun 2009. amboi, tak agak agak nak up.

memang benor, satu stengah hari tak cukup woi. pasal tuh jugak lah kita orang sanggup cram kan masa gi sana gi sini, jalan berjam jam, malam siang, hujan ke panas ke, tak heran woi. kaki sampai sakit sakit! orang orang sana baik baik, makanan best best (walaupun tak dapat makan banyak2 tapi nasib baik dapat cuba itu famous teochew chendol!) cuma teksi dia mak datok mahelllllllllllllllllll giler babi oi. sengal ok! dari airport nak gi georgetown rm35, dari georgetown nak gi feringghi rm35?! apa nih? ketuk kah? padahal padahal…

tapi takper, enjoi kena penting. cuma lain kali kita rasa datang lagi harap harap lone pine dah habis renovate sama cari makan best best kat dia nye new world park.

*tempat tinggal dia pun murah murah. maklum, kitaorang budget traveller. hehe. kita orang stay put kat hutton lodge. best! bersih! baik baik orangnya. nak gi sana, naik bas dari airport (rm 2) turun kat komtar, jalan trus menghala ke jln penang lepas tuh masuk ke jln hutton.

P7100604

P7100647

P7100637

P7100632

P7100656

P7100653

P7110706

oh being very touristy kan, kita pun cubalah makan kat geurney drive. okaaaaaaaaaaaaay lah makanan dia. cuma mamak ni mcm pernah nampak kat tv, so as natural kita orang jakun. :>

ah lepas tuh std menderd, turun kl pasal belum raya but also masih belum puasa tapi nak gi cari baju raya already. tradition lah nak dikatakan.๐Ÿ™‚

rilek rolek, parti chappati, shopping nyopping cari baju dari satu hunjung tanjung ke mana tanjung last last report balik jugak kat kakak2 and makcik2 central – jln masjid india, jumpa azura + zetty, dua dua bawak tempat best best! luna bar sama bagan lalang +ย  sepang goldcoast (macam takde nama lain kan and dia nye trip nak gi sana adoiiiiii and tak terifikir apasal signage kat messia suka sangat letak belakang pokok-pokok. klakar seram kan.) tapi skarang aku dah lupa camner nak gi sana. bummer betoi.

P7120729

P7120762

oh gi kl tak sah kalau tak jumpa mamak kuay teow kerang.๐Ÿ™‚

P7120735

oh sampai last. tempat yang kita orang slalu pergi the haven dah tutup! :S tapi dapat jumpa tempat baru, babylon guesthouse. oklah. kat jalan rembia. peramah jugak, tak kerek. and best dekat ngan kedai paul sama kedai mamak.๐Ÿ™‚

P7130781

ah, kalau tak jelak, lain lain gambar kat sini. terima kasih, selamat malam, dan sejahtera selalu.

2 thoughts on “Penang / KL 2009

  1. heheh the mamak rojak – we sat at the exact table just to watch him ‘dance’ to aqua’s barbie girl.
    and yes, i agree that the food at gurney is over-rated.

    • fascinating that. yes, guerney is a bit of a let down. and there’s many more that we didnt have time to explore. youtube for al-jazeera’s profile on penang street food. delightful.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s