ko ko b.ware

sesungguhnya si ketua tadi ada bagi ulasan yang kami boleh mengambil cuti panjang dalam beberapa minggu ini atas “kerja keras” kami sepanjang beberapa minggu yang lalu. well, terima kasih banyak banyak atas budi baik kamu…walaupunnnnnnnn…aku masih tak puas pasal terlepas peluang cuti minggu ini….

jadi, aku pun berbincang diri sendiri apa boleh ku buat. ke mana? bagaimana? macam mana? dan teringat kembali pula rancangan pada mulanya untuk bersinggah dengan pulau ko lipe, terletak di selatan thailand. pada asalnya, tidak terfikir untuk kesana pada musim ini oleh atas sebab edaran monsoon yang sering melanda kawasan itu pada masa tahun begini. entah boleh dipercayai ke tidak kesebenarannya itu.

tapi tidak mengapa, apakandaya, aku ni perlukan satu cuti panjang lagi. koh lipe, boleh ku cubai…

sehingga ku tergoncat dengan perasaan keji pabila membaca satu forum tulisan di lonely planet yang menyatakan pulau tersebut sudah rosak di banyak bahagian. forumnya boleh dibaca disini.

kolipe

oh mengucap! apa sudah menjadi? tidak kalakah penduduk disana sungguh dahagakan pembaruan, mereka sanggup musnahkan berlian mereka? menghairankan! sungguh berbeza dengan apa dicatatkan di dalam video ini!

hampa tidak terkira! nasib baik ditemui forum tersebut. entah bagaiman mahu diteterakan akan keadaannya sekarang, akan tetapi kemungkinan besar tidak akan disinggahi ke sana buat sementara ini.

ada perancangan lain? ke mana pula sekarang?!

Advertisements

2 thoughts on “ko ko b.ware

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s