pulang marilah pulang

mengapa ramai orang cakap “eh kalau boleh aku tak larat nak pergi geylang; sesak sangat! tak kuasa!” tapiiiii…komentar itu dibuat di geylang tersendiri?

berita hairan sungguh!

1. fesyen update! macam banyak ni tahun mat mat dah dress up macam the satorialist nye stail. amboi.

2. lebih ramai kaum cina datang mengunjungi tahun ke tahun. dan yang si lelakinya pula suka berkumpulan sesama. mungkin a: diaorang suka tengok barang barang b: diaorang suka makanan melayu ataupun c: nak scanning minah minah melayu yang ada yang macam boleh tahan bayek jugak. admit it!

3. ni tahun macam banyak jer kedai jual wadeh…

4. i tak tau pasal you kan, tapi i nak cari itu karpet yang bulu bulu dia macam tebal yang bila pijak kaki you separuh masuk dalam karpet dia lah. molecule jual mahal sangat! paham-pahamlah kan, i kan rayer raver you know…

5. i masih rindu pasar lama. :<

6. apasal dah jarang eh kelihatan mereka yang kunjungi geylang taim posa datang dengan ibu bapa mereka? heran hairans. agaknya mereka cam ramlah and baharom tak pasal tak larat nak jalan kat sana ataupun jalan ngan mak bapak tak sekool sangat pasal takut nanti members nampak?

7. kalau tahun depan ataupun kemudian kemungkinan bulan posa jatuh dalam musim durian, ada gerai bazaar tak lelong durian? sims avenue cam malas nak pigi walaupun dekat dan four seasons cafe kat itu still road macam a “big bloody rip off swindlers.”

8. apa apa pun kan kita orang mesti ke geylang sekurang-kurangnya dua tiga kali walaupun “alah sesak lah gi sana, apa nak buat?”. so jangan nak yek yek oh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s