under house arrest

eh knn lah ni raya ads. asik asik pull the heartstrings one then make we all feel cam kita orang ni asik asik tak hiraukan si ibu bapa. how can! nanti satu hari i nak demand diaorang terbitkan yang si mak bapak plak yang mintak maaf kat anak anak diaorang, can?

but some of the comments damn funny lah:-

…tiba-tiba anakku bertanya soalan yang sama berulang-ulang kali, demi kasih sayangnya suamiku menghentuk kepala anakku di pangkal pokok durian sambil menjerit histeria “tis is the f***ing burung murai!pegi ambik cangkul korek telinga!”…aku tersenyum melihat telatah mereka…

…Burung apa, bah..?
Tiba-tiba suamiku menjawab, “Ekau ni pokak ko bangang hah!
Dengan amarah suamiku melastik burung itu lalu menjadi lauk burung puyuh.
Semasa makan anakku bertanya lagi,
burung apa, bah?
Burung puyuh nak…”

but damnit lah, dat sudirman song kills me lah…

anyways, the first 2 days of raya dah over (YESSAH!). 2 days of the rocky horror show was re-enacted kat hougang. kids screaming, kids running around, kids crying, kids banging equipment, kids throwing food around, kids banging on my neighbour’s door to scare off the dog, kids crying late into the night, kids this kids that…

oh my. it’s so confirmed i don’t want kids. in. teh. house.

and i suddenly developed this affinity to dishwashing. don’t know why. but it felt good to have the kitchen sink looking clean! and tell me who vacuums the house at 1 in the morning? i hope the neighbours are not sharping their knives now…

anyways, dasar pasal kepandaian aku yang amat sangat, i itched myself to use that super old konica tc-x film MANUAL kahmerah yang didapati di cash converters dengan harga hanya $30 sahaja for the raya pixs. pasal as always nak different. konon-konon nak kool like that lah cam tuh. ah kau, satu gambar pun tak kluar pasal the shutter dia tak bukak kaper. knn betol. so ada satu gambar sajer.

raya2007.jpg

ah ni lah budak budak yang sarip besar sama sama. dah sumer dah anak anak. bahrum entah apasal plak dia slalu suka pakai baju ns army aku bila taim raya. mungkin dia dulu angan angan nak jadi rsm kot?

anyways, taim ngah kemas kemas, terjumpa plak ni gambar.

abahandtheboys.jpg

aiseyman pak bahrum! cedebah! dah macam ramli and the boys seh! kasut sumer nak putih and dia nyah slacks semua kena ada line yo!

ok next taim kalus ada little monsters datang lagi, kalau bleh nak letak ni signage depang pintu terpapar besar besar. kalau boleh…

from engrish.com via boing boing

ok dah tuh ajer.

2 thoughts on “under house arrest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s