yeay yeay besok raya!

so pap pup pap pip besok dah raya. betoi nye cepat, baru cam smalam baru start posa teringat pasal singapour kena tremors. mintak mintak posa ni “diiktirafkan”. as always tiap tahun semangat berkobar-kobar nak gi terawih tapi expired lepas dua minggu pasal i ni memang tetap mat geylang kan. so in this past 2 weeks jer i dah pergi, entah lah beberapa kali owedi. jakun nak raya lah kan…sia sia nama i aidil.

ah kang bila kat geylang tuh i adalah observe macam macam. you all asik asik observe perkara tak senonoh, i observe lain. i adalah nampak ni kan apasal lah ramainye orang pakai baju polo yang dia nye logo kuda besar kedebar kat dada tuh. kat bazaar ada sale ke sampai i nampak 7 dari 10 orang pakai benda kapluak tuh. or mungkin i asik ternampak orang sama jer kot…

and another one more thing, i rindu lah itu pasar lama. yang block satu dua tiga. yang tempat baru tuh masih tak hardcore lah. tak stim sangat. takde lorong lorong kecik cari kedai kedai ala stail city of god kat blakang pasar tuh. and i pun musykil apasal air kathirah skarang macam *tak-boleh-make-it-anymore*

tapi tak per. skarang nih nak hujan. mungkin besok pun hujan (yahoo!) misti traffik jam lah, takde tempat letak kreter lah, makcik pakcik satu komplok basah kuyup masuk rumah ngan payung basah basah tak habis habis diaorang swing swing konon konon boleh kering lah. tapi at least sejuuuuuuuuuuuuuuuuuk skits. tak lah berpeloh peloh and tak yah kelam kabuts so i can rilek rolek and makan as many as i mau. only thing, ni tahun baju karer cream. so kena berhati hati sikit. tak glamer kot nanti ngah makan lontong cums sate cums i nye all time favrit si sang lepat campur ngan sambal tumis (adoi!) terjatuh plak kat baju tuh. tak cam tahun lalu jadi barney the dinasour, baju kotor tak obvious sangat kan. tapi takper, misti bleh menten nyer.

ok so besok kena lah gi jengok jengok tuh rumah sumer. and i think they all dah tak akan tanya the same question lagi. i think diaorang will ask, “kalau ko tak kawin, aku tak akan bagi aku nye inheritance!” nye warning pasal rasa i diaorang sumer dah give up kat i. we’ll see how eh. i cuma nak baca majalah gila gila and ujang and enjoi i punya lepat ajer.

and the kids you all jangan ngada ngada kalau uncle dil bagi duit sikit. dah bagus tuh dah dapat. and yang dah tua bangka tak sedar diri masih nak duit raya ah nanti akan diberi ngan sampul surat camnih.

img_4641.jpg

oklah, sampai disini sahaja. pada mereka yang fikir as bulan posa dah bis so bleh gi balik hooray hooray, all the best. pada yang lain, SELAT HARI RAYA MAFS ZAHIR BATS.

and ditujukan lagu ini untuk sumer. slams!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s