“yang itu baik, yang itu jahat”

selang tengok itu cerita jason bourne gua terfikir-fikir jugak analisa analisa tak masuk akal, seperti:-

1. camner si hero tuh boleh lompat dari satu rumah ke satu rumah tapi semua macam sama rata sama tingkat, except yang last nye tingkap lah, kena dramatik sikit cuma teringat pulakiklan carlsberg tuh.

2. kalau si jason bourne ni dia tag team ngan mcguyver, dia boleh kalahkan jack bauer sama james bond tak?

3. dari episod satu sampai tiga si jason bourne tuh asik pakai baju hitam, seluar hitam, jaket hitam sama but hitam. tak bau ke?

4. asal kalau si cia tuh cam terror sangat orang boleh jengok diaorang nye opis dari sebelah blok terang benderang?

5. ada orang tak bikin package ‘jason bourne expeditions’? cam gerek ah tempat2 dia pigi.

6. kalau jason bourne jadi melayu nye jason baharom agaknyer dia nye bandar-bandar espionage dia ialah j.b., ayer hitam, melaka, alor setar, butterworth, kota bahru dan yang paling jauh sekali golok. boleh suruh dato’ yusof haslam bikin melayu nye version. a. galak boleh jadi dia nye bapak nye bapak nye geng jahat depending berapa panjang dia nak simpan misai dia.

ok dah tuh ajer. skolah bukak ni rabu! boo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s