mat champion

e_poster.jpg

sarip rarely love musicals. he does not gettit how to diffuse and interprete the songs into a storyline. he finds it a taaaaaaaaaad confusing ya’know. but then, now is the season for “evolution” kan, so he might give it a chance. so, that mat champion thingamagic is a bit appealing to him. and nice poster too. sarip have always like the mat delta’s works, the way he blends the black and white tones with little breathing space. and about that phantom of the opera thingy….

as for liverpool, sarip was so disappointed last saturday. so very very sey. sarip does not know what else to pick up on them. 14 shots, 11 corners, countless of possession..but no freaking goal. the moment that bellamy scored the disallowed goal where sarip as usual was jumping up and down and hugging anonymous strangers, sarip realised a bad omen was coming. and apparently, it did. sarip says the curse of carlsberg will always suffice. think about that.

oh ye tak ye, hari tuh ada lagi kes orang nak buat eksen bunuh diri kat woodlands mrt. lu mau mampos ke tuh gua tak kisah beb. tapi ilek jek lah, asal lah ko nak buat kat mrt jek.tak semua orang ada kweta tau nak gi sana nak gi sini. apa kata:-

1. minum todi mama yang sampai 60% alkohol tuh lepas tuh hidu gam. simple dan murah. logistik pun senang nak angkat.

2. terjun dari rumah. simple. tapi bila terjun, jangan pekik, can? unless ko jangan jadi cam member sarip komplen dia tak bleh suicide pasal dia tinggal tingkat satu.

3. hempap muka ngan bantal bucuk. at least mati kat katil, jadi senang sikit. tak kotor sangat.

4. yang paling klassik. gantung diri sendiri. tapi ni susah sikit pasal kena cari tali yang lebih bagus dan kena cari drill per nak kena screw dia nye holder.

5. kalau nak yang paling daring, hentakkan diri kat live cable. tapi yang tak bagus, nanti hangus plak badan ko. susah tuh nanti.

tapi kalau ko tetap nak fear factor style kat mrt, apa kata ko buat kat lrt. bagus jugak tuh benda. tak susah sangat, lagi pun sapa nak pakai sangat tuh lrt..jangan cam kes dulu sudah lah, si lrt tuh asik rosak ajer. tak glamer kan, ko nak bunuh diri skali dia nye train nak datang dia stop.

kan kalu korang buat camni, lebih senang kat orang ramai. takyah kena panggil tuh lah ni lah, buatkan orang susah kelam kabut. mintak2 parlimen akan bentangkan isu nih, kan?

ok dah tuh ajer.

4 thoughts on “mat champion

  1. kalau nak bunuh diri sambil menggunakan khidmat mrt, sila..

    01 jangan menyusahkan orang dah membunuh diri sendiri pada peak period sepeti bila orang nak pergi kerja atau nak balik kerja..
    apa kata anda bunuh diri sambil menerjun didepan last train.. kan lebih dramatik.

    02 kalau boleh juga, bunuhlah diri sendiri di stesen-stesen mrt yang ujung², seperti pasir ris, stesen-paling-ujung-kat-westside, marina bay atau changi airport.

    03 jangan salah terjun track. harap maklum di stesen amk, ada 3 tracks. bila dah eksited sangat nak bunuh diri, jangan pulak anda terjun ke dalam track tengah, yang tu slalu tak pakai beb.

    04 jangan juga lompat jauh sangat. mana lah tahu, for example kalau anda nak bunuh diri di stesen mrt yishun, terovershot and terlompat over the track, alih2 orang2 tunggu bus kat bustop bawah terperanjat berok.

    sekian terima kasih.

  2. mari kita ulaskan berikut.

    1. mereka yang bunuh diri taim peak hour nih mmg sadistik agaknyer kan. diaorang bangsa nak lose-lose situation lah agaknyer.

    2. ini cadangan yang bagus. tapikan, stesen marina bay sama changi airport takbleh pasal deorang underground. jadi tak cool. tapi saya akan cadangkan kepada jawatankuasa member mau mampos agar bikin satu stesen di teban gardensataupun jurong extension pasal pada tanggapan umum tuh tempat dia nye cuaca slalu cam sikit depressing.

    3. ini betul skali. akan dimaklumkan kepada stesen tanah merah juga. tapi misteri taman rashida, sampai skarang sarip tak paham asal amk ada itu track. itu track dah macam the third nipple nye kes.

    4. betul ni kisah. akan dicadangkan mereka buat panel macam di stesen marsiling, jadi itu track kena block off. tapi sebelum mereka nak bunuh diri, kena daftarkan diri dulu untuk ujian standing broad jump.

    sekian, terima kaseh.

  3. Kalau nak gantung diri tak payah drill lobang, gantung kat buluh jemur baju sudah. Tapi bukan kat buluh dia kat tempat metal tu. Lepas tu gi tengok Werner Herzog, feeling-feeling Ian Curtis sikit.

    Yay Sunday Jose!

  4. sayang, camner nak tengok itu filem kalau dah mampos? ko ni pun…

    hari sunday aku nak jadi groupie almost famous style.

    it’s the start of ten days of perfect tunes…

    yeyness.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s