pada pagi yang cuaca best lepas tuh malas nak buat keje…

itu oscars nye nominasi dah kluar tau.

so sarip nak ulaskan sikit dia nye pemenang yang tak akan menang pasal akademi tak suka underdog yang berkualiti dan yang takde hasil komersial nye pasal.

citer paling bayekkk
sarip nak itu l.m.s. menang jadi boleh tunjukkan kat rumah produksi besar besar yang citer yang bagus tak seharusnya kena ada bajet yang besar dan publisiti sampai cam nak mampos.

tapi yang paling mungkin akan menang pasal sarip suay bila buat prediksi:- letters to iwo jima

pelakon jantan paling bayekkkk
gua *dl* itu half nelson pasal tahun lalu metacritic bagi dia nye rating bayek cam nak mampos. gua dulu tengok ryan goosling dalam notebook, sarip tertidur kejap. tapi sarip mau dia menang pasal dia slalu muka stone dan pakai jam kalkulator. lagipun banyak orang belum tengok half nelson so cam cool sikit lah part nih. ataupun apa si cik ainah cakap dia nampak sungguh-hot.com sampai sanggup nak tonton. *harrrr*

tapi yang paling mungkin akan menang pasal sarip suay bila buat prediksi:- forrest whitaker

pelakon betina paling bayekkkk
berapa kali dah diaorang nak bagi judi dench nominasi. tak paham gua. tapi sarip nak support kat itu kate winslet pasal member tak pernah diiktiraf sama lagipun sarip ngah baca buku little children. heh.

tapi yang paling mungkin akan menang pasal sarip suay bila buat prediksi:- merryl streep / penelope cruz

pelakon pembantu jantan paling bayekkkk
dialog yang paling bagus skali didengar oleh sarip taim ngah tonton tahun lalu ialah bila alan arkin nasihatkan dia nye cucu, “go fuck a lot of women.” itu sahaja boleh menang anugerah nobel siol.

tapi yang paling mungkin akan menang pasal sarip suay bila buat prediksi:- eddie murphy

pelakon pembantu betina paling bayekkkk
sarip rasa ni tahun anna panquin kedua akan terjadi. step forward abigail breslin. kalau dah boleh tari lagu super-freak, tuh dah bleh masuk dalam buku guiness.

tapi yang paling mungkin akan menang pasal sarip suay bila buat prediksi:- jennifer hudson

sutradara paling bayekkkk
eh sudahlah akademi. bagilah sutradara paling terbaik sepanjang 30 tahun nih ke cik martin scorsese. semua filem dia sarip gemar. semua klassik. dah tiba masanya. cuma yang paling klakar, dia slalu kalah kat pelakon yang menjadi sutradara.go figure.

tapi yang paling mungkin akan menang pasal sarip suay bila buat prediksi:- clint eastwood

originalnye layar paling bayekkkk
ok senang ajer. sarip nak l.m.s. ni saja kategori yang l.m.s. yang boleh menang sesungguhnya. heh.

tapi yang paling mungkin akan menang pasal sarip suay bila buat prediksi:- letters to iwo jima

adaptasi nye layar paling bayekkk
borat. pasal nak tengok camner dia bebual dalam bahasa queen’s english dia. lepas tuh maki hamun kat orang ramai.

tapi yang paling mungkin akan menang pasal sarip suay bila buat prediksi:- the departed

dokumeteri paling bayekkkk
the inconvenience of thruth. go al gore!

tapi yang paling mungkin akan menang pasal sarip suay bila buat prediksi:- erm, al gore?

2 thoughts on “pada pagi yang cuaca best lepas tuh malas nak buat keje…

  1. Kita tengok Half-Nelson sebab that time screening free bukan sebab dia hot! Tapi memang ah dia hot. Kalau dia menang kita beli free drink. sekarang kita nak jam calculator.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s