itu soundtrack of our lives

satu benda yang sarip terkilan ni tahun, dia macam abaikan dia nye musik lah. camner tak, satu tahun nak jadi romantika di tampoi, so paham paham aje lah kan. tapi ni tahun ada jugaklah sketsa sketsa music yang sarip tak akan lupa. pertama itu kings of conveneince nye gig kat esplenet, especially kan bila diaorang nyanyi ‘homesick’ alih alih satu bilik sumer gelap gelita. fuh. touching tuh part. yang lagi satu tuh bila dj shadow datang main. alamak sarip bilang tunggu 10 tahun alih alih dia main ‘organ donor’ sarip cam nak pengsan. dah macam kena rasuk tak bedek. cuma yang dia menyesal tuh sarip tak dapat gi tengok mogwai sama slayer(!), tapi takphur.

tapi enjot enjot pejam pelik alih alih nak dekat 2007. ah slalunya kan kang nak dekat habis tahun banyaklah orang start dia nye ‘best (illegally downloaded) music of the year’ nye list. ni tahun pada sarip tak seberapa syiok sangat lah tak macam tahun lalu, tapi adalah jugaklah yang sarip cam syiokkan jugak, cuma dia tak paham asal orang tergila-gilakan artic monkeys.

ah ni dalam senarai tak diurus, sarip nye hiburan minggu ini top 10 untuk 2006.

devotchka.JPG

1. curse your little heart – devotchka

yellowhouse.jpg

2. yellowhouse – grizzly bear

tv-on-the-radio-return-to-cookie-mountain.jpg

3. return to the cookie mountain – tv on the radio

cat-power.jpg

4. the greatest – cat power

justin.jpg

5. futuresex/lovesounds – justin tembalek

shearwater_resize.jpg

6. palo alto – shearwater

stelsewheregnarlsbarkleyalbumokladkahph7jz.jpg

7. st. elsewhere – gnarls barkley

ghostface.JPG

8. fishscale – ghostface killah

margot.jpg

9. the dust of retreat – margot and the nuclear so-sos

cirque_love_beatles.jpg

10. love – beatles

2 thoughts on “itu soundtrack of our lives

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s