dari eon untuk semua

dari kecil, ku gemar menonton iklan-iklan dari petronas sempena sambutan aidil fitri. sering iklan mereka menyuarakan erti sambutan perayaan tersebut dengan emosi yang menyayat hati.

pada tahun ini, petronas menyiarkan kisah sepasang suami isteri yang membawa kembali ayah yang sakit untuk tinggal bersama mereka sempena kesambutan aidil fitri. walaupun mesej pada iklan pada tahun ini adalah seiras dengan yang pernah diterbitkan pada tahun-tahun sebelum ini, ia tetap relevan untuk menyampaikan iktibar untuk penonton supaya jangan mengabaikan percintaan kepada orang tua. syabas kepada mereka yang merekakan iklan-iklan bergini.

klik disini untuk menyaksikan klip iklan petronas untuk aidil fitri 2006.

antara klip pada tahun-tahun yang lalu.

hari raya, hari gembira
walaupun usia semakin senja
memori tetap sedia ada
untuk disimpan untuk selama lamanya

itulah hari maaf bermaafan
titisan air mata, titisan keheningan
titisan kesyahduan, titisan keinsafan
titisan percintaan, titisan kewibaan

takbir bergema, jiwaku bernyawa
takbir bergema, air mata diterima
takbir bergema, kemaafan ku menerima
ayah dan ibu, ku dakap dengan rela

sarip disini ingin memohon maaf kepada pembaca jikalau ada silap ulas dan kata sebelumnya. salam aidil fitri, minal a’izin walfaizin.

5 thoughts on “dari eon untuk semua

  1. TEARS ROLL OUT MY EYES WHEN I WATCH THE ADS.THANK U AND YOUTUBE FOR REMINDING TO RESPECT MY PARENT.THIS IS WHAT I CALL GREAT TV ADS.LANCHAU SAMA MEDIACORK TOP TV STATION IN ASIA…

  2. Takpelah Sarip, kalau aku reveal identity pun tak guna.Kau pun tak kenal aku.Tapi tak salahkan kalau kita jadi members dibawah blog…selmat hari raya aidilfitri.I hope one day we can meet…and talk bout the isu semasa.maybe you could feature me in your blog.I’m intresting than all the CH 5 stars….

  3. very sedih this yr’s punya. almost knocked “no charge” off the top spot.

    *in makcik kepo tone*
    kalau i lah dapat husband macam tu
    dah lama i minta cerai
    limit-limit dia yang dok kat depan makan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s