De Part Ed

pap pop pap pip dah 12 hari masuk bulan ramadhan. kadang kadang ni seram jugak tengok masa berlalu begitu pantas. dah rasa macam “instant” ramadhan kadang-kadang. tapi takper, insyallah semua amalan diafdalkan.

YOK!

skarang ni mana mana kat itu bustop diaorang letak itu poster citer The Departed.

gua rasa ni hype pasal ni citer pasti takkan hancur lu punya harapan sumua! tak macam citer dongeng miami vice tuh kan. :>
dia nya barisan pelakon menakutkan. semua handal handal. ada mat damon, jack nicholson, martin sheen, marky mark dan macam macam lagi yang sewaktu dengannya. cuma yang gua hairan asal si sutradara martin scorsese tuh suka sangat si di capriak tuh lepas amik dia dalam gangs of new york sama the aviator. muse kah?

The Departed

tapi pada mereka yang belum tau apa kahpluak ni citer pasal,ni sarip ulaskan.

citer ni diambil dari citer hongkong tuh ‘internal affairs’ yang si andy lauk sama tony leung (oooooooo) lakon. yang first one bukan yang trilogy. pendekkan citer si dicapriak tuh kena jadi spy masuk dalam geng nicholson sementara si mat damon tuh kena spy plak kat si polis. jadi dua dua diaorang nye hidup jadi tonggak terbalik pasal takut identiti diaorang diketahui.

Mat Gaduh!

gua tahu lu nyah nama ada Matt, tapi lu jangan yek ngan gua ok!

Pendek kata – Bayek Cam Nak Mampos Pasti Puas Hati Walaupun Belum Tengok Lagi.

Yok Pergi Tengok!

3 thoughts on “De Part Ed

  1. Heylo,

    I’ve been meaning to tell you that I wanna watch that movie (THE DEPARTED)! =)

    On another note, I’ll pass the Little Miss Sunshine complimentary passes to you for your safekeeping.

    Laytah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s