mat kaset

orang gi geylang gi beli baju raya, persiapan raya, makanan, macam macam lah untuk benda keperluan.

gua gi geylang gi beli nih.

abang yang jual tuh benda pun hairan. abang rok tengok gua pun dia kepala pusing.

“apa tuh dik beli? kaset nasyid eh?” abang rok tuh bersapa.

mak gua tengok gua beli benda tuh pun hairan. dia fikirkanlah ada barang yang boleh dipakai. gua rasa dia dah macam malas nak layan karena gua lagi.

“lantak kau lah dol, ko pun dah besar.”

ah, ntah apasal alih alih gua macam kemaruk kat ni hobi pulak – kumpul kaset kaset tep. boleh main atau tak gua tak heran. jadi sekarang gua mau buat satu pemohonan kat lu semua – kalau lu orang masih ada simpan tuh benda – tak kira dah bercendawan gila ataupun dia punya casing dah macam rabak sampai sial – bilang gua. kita boleh runding pasal dia punya penghargaan.

oraight? cabuts.

12 thoughts on “mat kaset

  1. VHS video tape lu mau ? Gua ada berlambak kat dalam store.Semua konsert rock 8o’s
    kugiran rancak seperti scorpion,rainbow,deep purple ,iron maiden

  2. Sorry eh aku terkomeng salah entry daa pasal kekaset kau tuh… I think I stupidly terkomented in secret meetings..

    anyway, selamek den sejahtegho!

  3. eh sorry… aku check balik no have pulak kat entry tu komen aku…

    So to not flood ur entry further, gua cuma nak cakap (again)… apasal tak bilang siang2… aku dah terbuang semua khazanah tep-tep tu semua yg penuh 2 drawer.

    Oklah… Nanti lu ingat gua gila.. tak kenal bebual panjang lebar. ok go!

    Slamat Aidilvali!

  4. ari: ni lah dikatakan nasib macam siak. takper, kalu ada sapa sapa yang nak buang cakap gua mau kolek.

    dato m: bleh jugak. benda2 yang boleh dipamerkan – vinyl2, kaset2, cd2, poster2, sama cropped screen image bila ngah downloading lagu2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s