grafiti masjid

bulan puasa dah nak dekat
masjid masjid dah start buat buat
ada satu artikel yang buat ni mat
gelisah yang amat

diaorang nak buat
satu aktiviti untuk cari minat
belia belia terutama si mat mat
datang ke masjid buat grafitti yang kilat

cik dol pun bertanya
asal diaorang buat ni benda
pasal apa gunanya kepada mereka
wakil masjid yang sering di bawah kuasa

bukan salah membuat begini
tapi bukan pada dasar populariti
kalau graffiti dianggar hip dan masakini
dan harap menarik minat dengan cara begini
asal tak bikin saja disko skali
pasal ramai lagi yang hantu todi

jangan salah anggap komentar ini
tapi skarang ramai wakil masjid tidak menepati
citarasa dan dasar umat disini
kalau ikutkan sahaja dasar populariti
untuk menyebarkan khidmat yang diberi
ia akan hanya akan mendatangkan kesan egativiti

cara yang berkesan ialah menunggu
jikalau itu mat masih tak setuju
datang ke masjid dengan segan silu
biarkan saja diaorang di tapak satu
sehingga mereka tahu
datang ke masjid adalah sesuatu
yang patut dibuat secara individu

//

the world is a strange place. the hotter it gets, the more water will be thrown out. which makes me wonder, if the earth is getting colder, will the water dry up?

as said before, natural disasters cannot be avoided, but politicks can. and much destruction can be avoided if people listened to dan quayle’s inisistence on environmental issues in his presidential campaign in 2000.

in other news..


courtesy of boing boing

oh shucks.

One thought on “grafiti masjid

  1. saya setuju atas itu masjid nyer comment!
    very teruuuuu!
    asal dorg nak suroh bebudak tu conteng masjid.
    kalu dorg nak buat ah anugerah pat masjid nyanyi lagu too phat skali!

    sedih sedih aku lihat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s