111745588526406592

itu kes pasal si pompan ostolia tuh yang kena hukum 20 tahun pasal ‘cuba mengedar’ dadah ada sikit pelik.

1. kalo pompan yang dibicarakan tuh tak lawa, mungkinkah reaksi orang ramai adalah sama seperti sekarang? rasa rasa macam tak kan, pasal mungkin tak glamer sangat per untuk media mengeksploitasikan ni keadaan.

2. orang orang ostolia tuh cakap jer negeri sofistikated. tapi pasal ni benda boom ba da boom diaorang cakap orang indon tak adil. mentang2 negeri masih membangun, diaorang ingatkan diaorang nye sistem pengadilan mundur ke? ostolia ke mongolia ke, kalau dah bawak masuk dadah, sama jugak pe. 4 kilo plak tuh, beras pun kalah.

3. tapi kalau nak diterbalikkan mungkin diaorang ada story jugak. diaorang mengadu asal abu bakar cuma dijel untuk 2 tahun sedangkan sidini 20 tahun. entah, betol ke tak tuh eh.

jadi apa yang boleh dipelajari kat ni berita? senang ajer, kalau nak edar dadah dan nak dapat orang nye simpati, carilah orang orang yang berkualiti seperti:-
a) orang yang lawa lawa
b) owang putih
c) kaya bergaya macam si dinesh bhattiar tuh yang mentang2 bapak mak dia orang kuat bleh turunkan hukum si pukilaknat tuh.

ataupun

d) jangan amik dadah. hidu gam jer sudah. kastam tengok pun pening pasal ni benda retro too tha max nye.

lagi satu berita yang saya tak paham tuh apasal si negeri owang owang putih tuh semua bingit pasal si negeri ah chua tuh boleh memakmurkan pasaran tekstil mereka. apa, jeles kah? dah jeles, lepas tuh nak letak tarif pulak. haizz….owang putih nih, kalau dah buli, buli jugak.

111742673318606032

kat tempat keje saya ni kan, macam macam karenah tau. diaorang macam ada sikit takut pegang komputer. ada yang seram nak bikin apa apa, ada yang suay pegang slalu rosak, ada yang tak kuasa nak bikin apa apa, ada yang asik asik komplen pasal benda tuh musibat, ada yang terus tak nak pakai tuh benda.

saya nih tak salahkan diaorang, tapi kalau satu orang sajer yang kena layankan nak dekat 80 orang di 4 daerah yang berlainan di seluruh singapura disamping kena handle bermacam macam lagi, boleh bikinkan frust tau! ni baru tadi balik dari queenstown pasal ada satu orang cakap dia nye pc tak boleh on. berpeluh pelih gi naik bas, naik mrt, jalan 20 minit sampai kat dia nye klass tengok tuh benda skali tengok dia nye power supply tak on. tak bingit dok cam tuh? apaaaaaaaaaaaaaaaaaa sakkkk..

kalo bleh saya nak jadi macam dogbert, tech desk yang paling dasyat di dunia.

111712422693043492

this must be a very bad year for manure fans.

Chelsea won the Premiership and the Carling Cup. Arsenal, the FA Cup and Liverpool the Champions League. And not to forget being sold to someone.

the times where those OT glory hunters brag upon their achivements will fade away, and yes it’ll please me thank you very much.

HA! HA!

but as they say, karma’s a bitch so here it goes.

In 1981…
Prince Charles got married
Ken and Deirdre got married (Coronation Street)
There was a new Doctor Who
Liverpool finished fifth in the League
Liverpool won 17 league games
Norwich were relegated
Crystal Palace were relegated
Liverpool won the European Cup
There was a new Pope

In 2005…
Prince Charles got married
Ken and Deirdre got married (Coronation Street)
There was a new Doctor Who
Liverpool finished fifth in the League
Liverpool won 17 league games
Norwich were relegated
Crystal Palace were relegated
Liverpool won the European Cup
There was a new Pope

now, i wonder what will michael owen say to himself after last night yah. hmmm. but who cares, i just wana brag somemore on the pool.

i cried ok!

111700047367947748

revenge of the sith is one weird movie.

it’s one thing if you knew how the show ends, it’s another if you emphasised the details of how it’ll began.

cheesy dialogues, many (many) fights, yoda talking the talk way too much, yoda looking very unreal, jedis fighting kung fu style, natalie portman criminally unused and so on.

i don’t hate it, but it does seem weird if you watch the films chronogically. i say if itu vader had been with r2d2 and made c3p0, how come them 3 couldn’t recognise each other in the corresponding series? and why oh why with the power of the force, could they not even have the slightest detect the palpatine in the first place? like d.u.h. right?

but remember TONITE, TONITE.

win is $3.25 and 4 is $6.40.

111634564083513545

oh bugger, kylie’s cancelled. :Top Ten Signs You’ve Seen the `Star Wars’ Movies Too Many Times

10. Your poodles are named “C,” “3,” “P” and “O”

9. You won’t sleep with your wife unless she says, “Help me, Obi Wan, you’re my only hope”

8. You spent $10,000 trying to Rogaine yourself into Chewbacca

7. You’re continually stunned when the President makes major decisions without consulting Mark Hamill

6. Your favorite pickup line: “Would you like to handle my light saber?”

5. You keep referring to your lawn mower as “that crazy droid”

4. You spend most of your days trying to use “the Force” to open a can of pears

3. You once saw an eggplant that looked kind of like Darth Vader and almost had a heart attack

2. Your sex life is strictly “Han Solo,” if you know what I mean

1. You like Yoda so much, you voted for Ross Perot