111228871263158180

rancangan melayu macam ada nih tradisi tau bikin rancangan khas untuk tonjolkan hal ehwal semasa rakyat muda mereka.

apa yang aku membebel? ah ni pasal itu rancangan terbitan soojeemee hanyut yang baru habis tuh.

apa pulak komplen aku nih skarang pulak?

begini, ternyata ni aku dah fedup pasal ni rancangan sumer. lebih tepat – cukuplah nih shock factor ni sumer. orang dah tau ni benda sumer, apa lagi nak tonjolkan? nak dramatik lagi? apa kata lain kali tunjukkan episod bekas anak remaja yang dulu samseng geng suka bantai orang lepas tuh curi anak orang lepas tuh masuk dalam kem budak2 nakal lepas tuh insaf dan skarang boleh buat 100 pushups sambil tiup seruling dalam satu minit?

bagus tuh kan. very dramatik sama apa tuh..boleh meneka dengan tepat akan diaorang nye kandungan dalam 5 minit pertama rancangan.

lepas tuh panggil wakil wakil sosial yang abang abang ni sumer yang cakap tak berhenti henti macam nak buat pilihanraya undi puncak umum tapi berbual tak nak tengok kamera lepas tuh side shot si pengacara rancangan yang angguk angguk lepas tuh tanya soalan yang paling kahpluak skali di dunia, “apakah pandangan saudara akan isu ini?”

apa kata lain kali kalau nak bawak ahli panel ke rakaman bawak dua orang yang tak happy, lepas tuh time diaorang bikin rakaman satu member dari kumpulan yang lain cuba tunjuk skilling kat sidini nye pompuan lepas tuh member tak happy lepas tuh gaduh lepas tuh set semua hancur. baru drama habis.

(eh tak boleh pasal dah macam jerry springer. intellectual property rights yew noe.)

cukup! cukup ni rancangan sumua! cukup bawak kisah masalah2 sosial ke tv pasal nampak sah semua dah tak ada idea lain nak terbit.

dan apasal eh saluran tv3 banyak sangat abertise iklan jual jual CD “KOMPILASI TERBAIK!” selang tiap2 2 minit? i tell u tv3, i dah naik bingit asik tengok u all promote macam macam album yang keluar di pasaran ok. ni TV, bukan RADIO.

dah tu ajer. slamat hari jadi ke saya.

One thought on “111228871263158180

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s