111176604532586369

itu produk abertise procyan tuh kan macam bikin kita ni harapan baru lah. alah yang abertise di mana si gurmit sama adrian pang yang jadi model lepas tuh diaorang spray spray kat rambut diaorang konon2 itu benda boleh tumbuh balik diaorang punya rambut.

tapi apasal yang awak cakap ia bagi harapan kat kita?

begini, ni pasal kalau diaorang boleh bikin dua orang bopeng jadi model kat tv, macam beri satu taklimat lah yang orang bopeng ni pun ada jugak harapan sikit. terutama skali lah kat saya ni kan, pasal bertahun2 hidup berbopengan.

kesian tau, asik asik malu malu bila kluar. dah lah tuh asik asik mau duduk dalam shade, konon2 kan tak obvious sangat lah kan.

eh tapi harapan pudar sikit lah.

pasal rambut dah start gugur. habis harapan ah cam nih.

nasib, oh nasib.

+++

apasal eh bila jerebu datang balik orang orang singapura ni macam panik panik? batuk batuk lah, pening pening lalat lah, takut kat budak2 pasal diaorang ada asthma lah..

tapi bila dioarang gi london ke, new york ke, apa apa lagi lah diaorang cakap eh macam lawa. padahal, padahal itu kalbu kalbu pun jerebu jugak.

kalau takut pasal ni asap kat udara kan, kita cadang kalau nak kluar rumah, pakai tangki osigen sendiri tau. pasal, dah memang udara dah kotor cik kak oi. kalau takut sangat pasal anak tuh, letak ajer dia dalam satu bebola macam the bubble boy.

habis citer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s