tech in distress

i need help.

i’ve this .net program to run with access as its backend. however, my application works from my local machine, but throws a SecurityException when I move it to a network share. i’ve checked and given full trust (eek!) for everyone to access, but it still gives me an error.

saviours of the world, how to resolve this?!

resah

peralihan kepada minggu ini telah membuatkan saya berfikir akan kepentingan pilihan prioritasi sendiri. mungkin diubah, mungkin tidak, tetapi berharapan ia adalah untuk yang terbaik.

selain daripada itu, mengunjungi sandingan antara sahabat handai telah menjadi kerap. salah satu lagi telah menjejak pelamin.

codename dia – hang world. you’ll get the drift.

dan, kenapalah si a.b. sheik tuh muncul kembali? sidini mana mana saja ada tau kalau saya gi sandingan. nasib baik rambut dia tak ditarik dan butang baju dia dikoyakkan.

selain daripada itu, harapkan bahagia hingga ke akhir hayat.

eh ada gambar tau!

dah itu sajer.

k.a.n.y.e.

saya tidak menggemari anugerah anugerah yang disiarkan secara besar besaran. you know, yang diaorang buat promosi habis habisan di merata media?

sebab utama ialah apakah tanggupjawab upacara begini diadakan jikalau pemenang hanya akan ditakbirkan atas keunggulan sentimentalisme ataupun kerancakkan penjualan dan publisiti? jikalau memang benar ini berlaku, dan sememangnya telah berlaku sejak 8 tahun yang lalu, ia seperti suatu adengan drama yang tiada mempunyai inti pati yang teguh.

bagaimanakah artis dan karyawan yang mencipta seni yang sungguh masyur dan unggul tetapi tidak diketahui ramai mencari kesimnambungannya? kebanyakkan modul yang unggul telah dicipta pada tahun lalu tidak diberi perhatian langsung oleh mereka yang memberi.

tidakkah penonton meragui bahawasanya kebanyakkan nominasi yang telah diberi kepada karya-karya ini telah disodom oleh para penerbit mereka supaya diberi perhatian? mengapakah para rakyat jelata dengan senangnya menerima ciptaan ini dengan sewenangnya tanpa mengetahui disebalik dasarnya?

oklah saya berasa boring pasal kanye west tidak memenangi artis terbaru terbaik.

two words dawg.

dan jikalau sesiapa yang melihat persembahan beliau sebagai membolehkan-ketegangan-iman, harap diberi perhatian bahawasanya ‘jesus walks’ adalah hanya salah satu dari album unggulnya. tidak seperti artis hip-hop yang lain, lagu beliau tidak mempromosikan gejala yang berkomesialisme, tetapi hiraun hidup. seperti balada malar segar tetapi ditabur dalam ‘pantun mat saleh.’

dan saya nak komplen juga mengapa rancangan arrested development yang ditabalkan sebagai rancangan komedi terbaik 2004 diletak pada pukul 1230 pagi dan rancangan yang-memberi-banyak-duit-ke-atas-meja-mediacorp desperate housewives diberi pada waktu perdana? jikalau mereka sanjungkan diri mereka sebagai rangkaian “home of the emmies” tidakkah ia berasa ironisnya mereka tidak memberi perhatian langsung akan rancangan itu kerana tiada syarikat ingin menaja siarannya? lebih baik sahaja saluran lima diberi label “home of the money minded”, kan lebih sesuai?

bluek.

cny .05

raya cina
xi ning kuai le
khidmat dicari
malas menanti
merantaulah saya,
ke tempat istimewa
bersama rakan
dan si dia.

setelah sekian lama, taman haiwan dikunjungi.
berhala bergetar, berjalan bersama.
gambar.


kehijauan menanti
untuk mendaki
dan mendalami
keindahan alam,
semulajadi.
gambar.

the amazing fanatic of the amazing race sobbers.

they had to be the best people ever seen on tv.

so lovable (awww..). she looks like a young britney spears (yum) while he has THE coolest threads and vocabulary. (schweeeeeeeeeeet!)

he owns a bar in arizona. now, it does make sense if i have the money and head down there to shake his hand. he makes panic situations so inducive, it could comatose a fidgety cat. how’s that for a dude? *schweeeeeeeeeeet!*

how wonderful it is if the producers call them back for the next installment. last i heard it’ll be an all-star cast-whatever which includes that media-whore-publicity-driven rob and amber. oh and that jonathan and whiny victoria too. how that happened baffles me so.

but i’ll flip if they call her.

but whatever, wait till march 1st for season 7.

SCHWEEEEEEET!

klip panas!

hello kawan-kawan!

ah niari ada berita gembira untuk para sekelian. nak tau apa? ah, ni ada ni klip ekslusif tau dari kumpulan paling hot hot hot sungguh panas itu api arkid yang disiarkan di rancangan conan o’brien kelmarin.

i tengok ni video macam dah agaknyer 3 kali lah. ada orang cakap persembahan diaorang macam ada sikit lemau, tapi ni lah pertama kali, setelah berbulan2 dengar diaorang dan hentak-hentak mrt nye railing, baru i dapat tengok diaorang perform. macam terhentak-hentak trus time tengok. bila entah agaknyer yea diaorang nak turun singapur?

ah, jangan banyak meloteh, klik lah disini jikalau awak tuh nak tengok.

UPDATED

link baru

enjoy!