utusan buruk hati

saya berharap inilah utusan terakhir saya mengenai citer ombak nih.

alangkah ironisnyer dalam kejadian begini, berbagai peluang telah dirangkul.

1. dalam ulasan berita di tv3, ada laporan mengenai satu syarikat yang membuat kelui gelombang yang boleh memberi berbagai bagai respondan (agaknyer lah tuh) tentang keadaan cuaca. hari ni jugak diaorang buat sidang akhbar, hari ini jugak letak syarikat kat pasaran, hari ni jugak harga saham syarikat tuh naik sampai naiknyer, hari ni jugak diaorang ada peluang buat lebih duit. nice gong at the ceremony though. doh.

2. derma baju. baju macam macam. dermalah banyak banyak baju. longgok sumer dalam plastik bag dan buat itu beg jadi bulat bulat sampai besar besar. lepas tuh lempar itu plastik beg ke atas lagi banyak banyak lagi plastik beg yang besar besar dan bulat bulat. lepas tuh dapat diwawancara. lepas tuh bila diwawancara senyum senyum happy happy, ada bikin muka stern stern macam serius, ada yang macam nak pegi berjuang untuk dunia. bagilah baju. *singaporeans bought too many clothes, me thinks. *

tapi saya rasa, mendapat banyak banyak banyak baju pada masa ini adalah perkara yang terakhir dalam permintaan mereka. it’s asia, with tropical weather btw.

3. ulasan berita kat tv dan akhbar tidak habis, habis dan habis dilaporkan. inilah tugasnyer pabila khidmat infomasi perlu diberikan. walaubagaimanapun, saya ada rasa sikit persepsi bahawa pihak media macam ada sikit tingling sensation pabila jumlah mangsa makin meningkat. betul lah tuh, perkara begini jarang berlaku, dan disinilah segala peluang untuk menunjukkan segala potensi untuk menjadi anchorman/newscaster/journo/photographer/cameraman/editor/”those guys who hold long mike poles over the interviewees heads” yang supreme debonair. rampas peluang nih, dan jangan sergah – it can be a very good career-mover for you, you know. doh.

mungkin ini adalah hanya hasat buruk hati saya, tetapi sering pabila trajedi menimpa, pasti ada beberapa kumpulan yang merampas peluang ini untuk menonjolkan keahlian mereka, dan menerima pujian dan reputasi yang tinggi untuk masa hadapan.

apa channelnewsasia? ratings makin naik? lebih ramai orang menonton walaupun dibandingkan dengan rangkaian cable?

ironisnyer, kecelakaan seorang dirangkul untuk kepentingan yang lain.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s