eh, lagu.

hello.

lebih baik jangan membebel, mari kita hidangkan benda2 yang paling saya fave ni tahun.

bermula ngan lagu lagu saya suka.

dan inilah dalam kategori PILIHAN ANDA 2004 saya.

1. arcade fire – crown of love
fuhlamak, ini lagu dengan dia nye lirik, ‘i carved your name across my eyelids’ boleh buatkan saya menggigil macam siput babi takde dia nye tutup.
sungguh syahdu, sungguh malar, sungguh dot wow. tapi, kalau nak dikatakan, sumer lagu diaorang saya fave.

2. xiu xiu – i love the valley, oh!
adoi, ini lagu boleh buatkan saya eksen beremo dalam itu mrt. bayangkan saya ngah perform. lebih lebih lagi part yang si penyanyi terpekik ‘OH!’ part lagu dia nak habis. part itulah nyaris2 time ngah dengar kat mrt, saya terpekik. nasib baik tak. best.

3. ted leo – walking through
bila mula mula dengar ni lagu saya macam tak paham apa sidini ngah buat. ingatkan dia nye download ada sikit koyak. sekali tak lah, stail dia bikin. bila dengar ni lagu macam ada sikit hentak kaki stail the streets…

4. the streets – dry your tears
whoa! saya nye favrit nye rapper/artis hip hop bikin trend yang baru lagi. tapi ni kali dia campur adukkan irama hip hop menjadi balada syahdu. tak gerek camtuh?

5. fathom 5 – then the sun hit
saya ni memang penggemar lagu lagu yang orang cakap dari kategori shoegaze. pasal lagu lagu camni lah yang boleh menjadi teman bila dalam bas/mrt yang perjalanan lama yang boleh makan masa lama dan lebih lebih lagi bila cuaca sejuk lepas tuh dengar lagu camni, fuh! feeling kebabai.

6. luna – malibu love nest
i tell you, i sedih bila luna dah pecah berkumpulan. tapi, ni lah rekod yang best dari mereka setelah masa yang lama. agaknyer lah tuh.

7. kanye west, jay-z, talib kweli, mos def, busta rhymes – get by (remix)
whoa! lagu satu lagu hip hop (!?) but i boleh bilang u eh, ini kanye west memang best lah. sampaikan itu berita harian pun ada bikin wawancara dengan dia (!?) tapi itu bro memang patut kalo boleh tendang itu usher lah yang asik asik tergelek-gelek.

8. madvillian – jack off
ok, last lagu hiphop. stail dan eksklusif.

9. air – run
entah apasal eh dalam list mp3 saya ada 3 lagu run. ni lagu sungguh breezy dan membuatkan saya berkhayal entah apasal.

10. u2 – vertigo
oklah, saya terpukau oleh itu abertisement ipod. heh.

dah tu ajer. nanti saya buatkan itu citer-citer favrit saya ok?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s