cat the cat

pada saban hari yang lalu, saluran lima ada tayangkan ini cerita pacific heights yang dibintangi oleh michael keaton sama mathew modine. citer dia (agaknyer) pasal si laki curang bini dan blah blah blah.

dalam satu part citer ni si mathew modine sama minah dia, melanie griffith, ngah mengecat rumah dia. saya memerhatikan, maccow, puay senang diaorang cat. dah lah tuh, time ngah rilek dari mengecat diaorang dua dua boleh sempat main atas lantai. hari kemudiannya, (ah zap!) satu rumah dah berkilat putih ngan cat yang baru.

jadikandaya, setelah menyaksikan itu senario, i pun dengan bersemangat lah nak mengecat ni rumah. sampai amik leave, you!

so niari i beli lah itu cat. u noe i nak cat stail camner? i nak kaler ni bilik ngan kaler oren dan putih! so the trainspotting kan?

jadi i pun cat lah the bilik, bermula dengan dinding utama. you see, i plan lah nak cat ni dinding yang ada partition babi sundal ni dengan kaler oren dan dinding yang lain sumer kaler putih. jadi nampak macam ada contrast cam tuh, u noe? tapikan, ada satu masalah. pasal ni dinding nye current warna kaler biru turqoise. macam kaler sulley dalam citer monster’s inc. so i tau ah sebelum nak cat, mesti ada problem.

and you know what? memang betul i nye tanggapan! itu cat (jenama nippon paint medifresh 5 liter harga dia 45 dolar) macam tak makan itu dinding. saya hairan ah apasal banyak barang2 dalam ni bilik semua takut ngan ni dinding. antara itu cat terlalu pekat, ataupun terlalu cair. so i stroke lagi ah itu part. cat punya cat punya cat sampai 2 jam, i tengok dinding utama blum lagi habis! dalam hati macam pasrah. bila nak game kalau masih camni.

dengan rasa hampa, i pun rehat sebentar. badan dah lah lesu, muka satu permukaan kena cat, satu bilik bau macam satu nye pahit. ni bau saya rasa orang yang suka hidu gam mesti happy babu giler. high terus.

bih camnerrrrrrrrrrrrrrrrrr?

i sedang mengatur satu strategi bagaimana nak tangkaskan masalah ini. harap diharap masalah ini boleh diatasi pada hari deepavali.

so agaknyer malam ni kena lah tidor kat bilik tetamu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s