kemas bilik part 1

aduhai.

saya bersedih. sedih kerna keadaan bilik saya. nak tahu apasal?

1. pasal bilik dia sungguh kecil. nak letak barang barang pun susah. jadi pasal nak jimatkan ruang banyak sangat, bilik saya cuma ada a) katil, b) almari dan c) meja komputer. dah tu ajer. kalau saya letak lebih dari tuh, habis dia nye fengshui. abih dah lah tuh ni keparat hdb nye arkitek nye lah pandai, diaorang design kan ni dia nye tembok macam ada partition cam tuh. fedup dibuat i pasal susah i nak tolak sumer i nye meja and almari kepada tembok. skarang pasal ni partition suma, i nye meja dan almari macam berdiri tak tentu arah pasal macam diaorang berdiri ternganga malu nak cium itu tembok.

2. abih tu kan i nye meja ni dah jadi macam sarang lipas tau. i tak tau apasal entah. ni lipas diaorang macam enjoy berlari lari kat ni meja. lantai takde pun. apa ni meja ada hikmat ke kat diaorang? jadi semalam pasal nak membasmi kerajaan lipas, i pun kemas ah laci laci ni meja. tapi yang heran, tak juga jumpa lipas. sumer dokumen dokumen lama i buang. laci cuma tiga sajer, tapi sampah boleh muat sampai 5 plastik beg. hairan tak kesampaian camner i bleh sumbat sumer nikertas dalam 3 laci kecik. masih tidak berpuas hati, i pun polish ah ini meja. dengan mempergunakan kertas magic clean dengan pledge, saya lap nye lap punya lap sampai berkilat you! sampai i nye mak pun tengok itu meja pun sampai terpekik, “Wow! apa ko buat? letak air zam zam?” i pun buat eksen step ah. “tak mak. air ajer.” “macam baru!” dia jawab.

jadi i pun naik happy ah. meja dah bersih, lantai dah bersih (sedikit), so i pun duduk ah tepi meja tuh. sedang membetulkan pc (ah ni ada citer part lain), i nye mata macam ada perhatikan satu benda yang ganjil. i pun tolak perhatian ah kat benda tiu, sekali NAUUZUBILAH! masih ada lipas! eeek! apa ni lipas makan? halal foods brain booster ke?! itu time, i nyaris dah nak give up. macam hancur harapan nak menang peperangan dengan kerajaan lipas. lantas i denga itu baygon pun spray ah macam nak rak. pasal satu lipas satu botol nyaris2 habis. habis satu bilik bau baygon. selepas men-spray iu benda i pun ada idea. i sedar yang benda benda ini suka tinggal dalam rak punya railing. jadi i pun sprrrrrrrayyy ah tu benda. bawah meja pun i spray. tak nak bagi chan langsung. tunggu lima minit, ah ko, datuk nenek moyang diaorang pun keluar. i pun lonjak lah kegembiraan!. yey!

3. lagi satu benda yang buatkan i bingit ialah ni habuk. entah apasal diaorang ni macam boleh clone dalam sekelip mata. padahal baru mop ni, satu jam kemudian, habuk datang kembali. abih dah lah tu, buatkan i nye tapak kaki hitam ajer. apasal eh. ni rumah hantu habuk ke? eeee..seram dibuatnye.

ok i rasa sampai disinilah untuk sementara ini i kisahkan pasal rumah i. takper, pasti ada hal lain akan diceritakan pasal banyak lagi ruang yang blom dibuat.

hai rayer rayer…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s