diari motosikal

hari ini hari pertama diaorang tayangkan citer ‘motorcycle diaries’.

ia mengisahkan seorang jejaka pergi merantau di selatan amerika untuk mencari peribadian sendiri.

agaknyer lah tuh.

abihkan, saya disini pun alih alih ada inspirasi untuk membikin sendiri criter ala motorcycle diaries.

ia mengisahkan seorang jejaka yang cuba lulus lesen motorsikal tapi tak lulus lulus. saya ingin menajukkan filem ini ‘diari motosikal: lesen tak jadi’.

cerita dia boleh bermula pada masa jejaka itu mendaftarkan dirinya untuk mengambil lesen di ssdc.

dari situ, jalan cerita dia akan bertukar pabila dia berhijrah dari skolah ssdc ke bbdc kerana telah dipengaruhi oleh member dia dengan alasan bahawa para pelatih disana lebih rilek.

plotnya boleh ditambah dengan adengan adengan cemas pabila jejaka itu mengambil pembelajaran di bbdc. antaranya ialah adengan pabila jejaka itu menjatuhkan motosikal, terjatuh dari motosikal, terlanggar kereta, motosikal terhenti di tengah tengah jalan, kena maki dari pelatih dan malas nak pergi amik lesen pasal jauh sangat.

jalan cerita ni pun boleh diubahsuai untuk menyertakan segala peristiwa yang terjadi selama 4 tahun yang lalu. daripada kekasih pertama dan adengan adengan skandal dia, ke sidik tuh dan kepada yang terkini. tapi ceirta tak akan habis begituh sahaja pasal jejaka tuh masih belom lulus dapat lesen.

eh macam pernah dengar jer citer nih..

eh! eh!

saban hari, saya telah menonton rancangan khas di tv. rancangan yang disebutkan adalah untuk menganugerahkan piala emmy untuk rancangan rancangan tv di rangkaian amerika.

jadi seperti biasa, saluran lima akan hanya berseleloroh mempamerkan rancangan popular sebagai antara calon untuk memenangi anugerah ini. dalam komersial sampingannya sempena menunggu upacara ini berlangsung, mereka hanya mempamerkan sitkom friends sebagai antara calonnya. entah mengapa penerbit di saluran lima hanya menglamerkan siri itu, padahal ada lebih banyak lagi calon calon yang lebih baik, dan sesungguhnya ada lebih harapan memenangi anugerah.

mungkin penerbit di saluran lima cuma suka siri tersebut.

beralih kembali kepada upacara emmy. selang upacara ini berjalan, saya terfikir kembali dengan perasaan musykil yang amat sangat mengapa penerbit di saluran lima seperti tidak ada daya tenaga untuk membawa rancangan rancangan yang telah dicalonkan. siri siri hiburan seperti late late night show with conan o brien, late show with david letterman, the dave chapelle show, the daily show with jon stewart dan sebagainya seperti tidak menjelma terus di ruang udara singapura. padahal rancangan ini telah bertahan lama dan isi kandungannya adalah paling berkualiti. jikalau hendak dikatakan rancangan ini tidak ada nilai komersial memang susah nak dianggap, kerna selalunya rancangan hiburan ini sering mempunyai ramai penonton. jikalau tidak, tak akan kan rancangan ini telah bertahan lama dan seperti yang saya difikirkan, late show with david letterman mempunyai kuasa yang besar di rangkaian cbs.

mungkin alasan penerbit di saluran lima ialah mereka tidak mahu rakyat singapura sejagat mempunyai pengetahuan tentang rancangan ini, jadi pabila mereka ketandusan ilham mereka boleh mencuri idea dan mempamerkan sebagai konsep mereka sendiri. masih ingat tak tonight with gurmit?

ada satu rancangan yang mungkin dihebohkan oleh saluran lima selepas kemenangan anugerah emmy ini. rancangan tersebut ialah the sopranos. jikalau penonton tidak syak waspada, saluran lima memang ada menyiarkan siri ini tetapi tanpa segala promosi tidak lama yang lalu. mereka menayangkan siri ini pada masa tengah malam setiap hari selasa. entah mengapa mereka tidak menghebohkan langsung, tetapi saya berasa pada musim baru sopranos yang akan datang, siaplah iklan mereka berkumandang. konon-konon home of the emmys lah nak dikatakan.

bercakap tentang rancangan tv ini, satu budaya telah muncul dihati penerbit. mereka tidak lagi mengendarkan rancangan sitkom dan telah mengalihkan perhatian kepada rancangan realiti. tren ini telah sedikit sebanyak muncul selang lima tahun yang lalu. berbagai bagai konsep telah disiarkan dan ramai penonton telah dipukau dengan tiada sedar akan fenomena ini.

jadi disinilah dimana jikalau ada kesempatan saya ingin berbual dengan abang syiok sendiri di suria. nama beliau ialah basir siswo.

encik basir, dengan alasan bahawa saluran suria belum lagi mempunyai siri realiti, saya ingin mengsyorkan konsep yang saya telah rumuskan pada pagi tadi. apa kata anda membuat suatu rancangan yang dekat di hati di kalangan penonton di saluran anda. saya ingin mencuri sedikit konsep dari rancangan the bachelor, joe millionaire, american idol, my big fat obnoxious fiance, survivor dan the apprentice untuk dinspirasikan kepada rancangan baru ini. saya tidak ingin mencuri idea dari amazing race, kerana pada pendapat saya itulah satu satunya rancangan realiti yang paling berkualiti dan mungkin kerana dari segi produksi suria yang belom lagi ke tahap professional, malulah nak bikin konsep seperti begitu. lagipun, saya tidak fikir bajet suria boleh menampungi peserta pergi ke merata dunia.

dengan menggambungkan siri siri tersebut, anda boleh mengiklankan peserta untuk ke hadapan tanpa sebarang idea tapi hanya dengan harapan peserta boleh disajikan dengan arena glamer; peserta mestilah seorang jejaka melayu dan mempunyai ego yang besar. konsep yang saya ingin tujukkan ialah untuk mencari ‘the ultimate mat’, tetapi peserta tidak boleh tahu apakah tujuan rancangan ini seperti apa yang telah dilakukan di siri joe millionaire dan m.b.f.o.f. – ini kerana jikalau diketahui, tidak akan ramai orang yang ingin berserta kerana mereka akan berasa malu dan ada pula yang tidak mahu mengaku yang mereka adalah golongan tersebut.

peserta akan menyertai berbagai cabaran dalam setiap episod. anda boleh merancangkan cabaran seperti
1. siapa yang boleh menawan pompuan dengan cepat
2. siapa yang boleh setting rambut paling bagus
3. siapa yang boleh pakai paling stail walaupun nak gi jumpa members untuk sementara kat bandar
4. siapa yang boleh tahu konsep mengapa nelly boleh keluarkan sehingga dua album pada satu masa tetapi tidak tahu siapakah the observatory
5. siapa yang boleh duduk di kedai kopi ataupun di kedai kopi atasan sehingga beberapa jam dan tangkap kool
6. siapa yang boleh membuat keadaan paling kool di burger king liat towers
7. siapa yang hanya boleh bersyiok nyanyi lagu hanya pabila mereka mendapat tahu lagu telah berkumandang di mtv, perfect 10 ataupun power 98
8. siapa yang boleh membuat pompuan diaorang mematuhi peraturan diaorang dan akan memarahi mereka jikalau mereka kluar ngan lelaki lain tapi mereka tidak kisah jikalau mereka membuat skandal sendiri tanpa berperasaan segan silu
9. siapa yang boleh mencemuh dan menjatuhkan maruah seseorang dengan sebegitu sahaja
10. siapa yang senang berperasaan eksen kool giler babi berfikiran mereka boleh menjadi bintang glamer
11. siapa yang mempunyai ego yang paling besar dan tidak akan mengaku kesalahan mereka…

…dan sebahagiannya lagi.

tapi harus diingat, peserta tidak boleh tahu apakah tujuan rancangan ini. peserta mungkin berasa hebat dan lambat laun akan bersyiok sendiri dan ini akan membuat peranan dan ego sebenar mereka untuk menular. ini hanya akan membuat peserta untuk mempamerkan kuasa mereka dengan lebih menonjol dan perasaan tamak dan haloba mereka akan menjadi ilham mereka. penonton akan menjadi pengadil dan hanya peserta yang tidak mempunyai kualiti untuk menjadi ‘the ultimate mat’ akan dibuang dari senarai.

setiap rancangan realiti ada sepatah dua yang akan dibentangkan pabila peserta dibuang. jikalau the apprentice mempunyai ‘you’re fired!’ dan survivor ‘the tribe has spoken’, saya bercadang rancangan ini mengsyorkan idea saya untuk berteriak ‘lu bleh blah suar’ di hadapan semua orang.

pada akhir siri rancangan ini, si pemenang akan digeburkan di tv. saya bersangka si pemenang akan berasa kebanggaan yang tiada kenal erti. dan disinilah beliau akan tahu tujuan sebenar rancangan tersebut. pasti beliau akan berasa tidak kena gaya kerana beliau telah memenangi gelaran takhta ‘the ultimate mat’ dan prinsip kehidupan beliau akan diketahui penonton.

jadi, encik basir siswo, apakah pandangan anda terhadap konsep saya ini?

(eh brrrrrraper nye panjang dar)

kegiatan anggota telah dilaporkan di new paper!

imbasan dari tinjauan semalam.

hari ini salah satu anggota dari klub kami, Mat dan Minah, telah dilaporkan di dalam akbar ‘the new paper’.

beliau telah dilaporkan telah membedal seorang wanita dalam lingkungan 40an semasa menonton konsert linkin park secara percuma dan sekarang akan dihadapi ke makhamah untuk menjalani hukuman.

menyedari tentang hal ini, presiden klub telah mengucapkan tahniah dan syabas kepadanya kerana akhirnya, setelah sekian lama, salah satu daripada anggota kami telah dilaporkan di askbar negara.

presiden berharap ramai lagi anggota akan menceburi bidang ini supaya ramai lagi rakyat singapura akan tahu tentang kegiatan kami.

sekali lagi, syabas!

topik tinjauan pada hari ini

bahasa menunjukkan bangsa, dan kerna itu ia melambangkan identiti seseorang.

jadi, jikalau dalam satu hari anda akan berkata/berteriak/mengimbas dalam ingatan ekspressi-ekspressi seperti berikut:-

– “Eh siak!”
– “Macam sial!”
– “Pantat lah!”
– “Eh rilek lah!”
– “Maccow!”
– “Amacams?”
– “Kental!”

sudah sahlah yang anda telah memasuki kumpulan ekslusif mat dan minah. jangan resah dan berasa malu jikalau anda tergolong dalam kumpulan ini, kerna sekurang-kurangnyer, ada juga identiti untuk anda.

tetapi, seandainya anda tetap tidak mahu menganggotai pasukan ini, janganlah bereksen syiok sendiri menafikan tata tertib anda. seperti peribahasa owang putih, ‘ a leopard never changes its spots’ (ataupun macam begitulah), susah untuk mengendarkan etika diri sendiri.

jikalau benar benar anda mahu menafikan yang bahawasanya anda bukan anggota pasukan ini, anda terpaksa membuat pelbagai perubahan. pertama, dan terakhir, haruslah mengubah tata tertib diri sendiri sebelum mencaci anggota pasukan ini. seperti apa yang diluahkan oleh michael jackson dalam lagu ‘man in the mirror’, beliau berkata jikalau seseorang itu hendak menukar keadaan sekeliling, haruslah menukar keadaan tersendiri.

seperti yang disyak wasangka, ramai wakil rakyat berfikir bahawasanya untuk menganggotai pasukan ini, anda hanya perlu menggambarkan sejenis lambang pakaian. tetapi itu tidak benar, kerana cara pemakaian adalah hanya sajian ilusi. jadi tidak berhaklah jikalau anda mencaci mereka yang berpakaian tertentu sedangkan anda sendiri adalah salah satu daripada anggota klub mat dan minah. ini tidak bagus untuk kententeraman kumpulan sendiri.

harus diingat, ekspressi yang tertera sebelum ini tidaklah terhad disini sahaja. terdapat juga yang lain yang lebih terperinci. tetapi apakandaya disini sahaja topik ini akan dibicarakan sehingga cik dol dinaikki pangkat kepada mat yuppie.

sekian.

“Aahhhhhhh-zuuuu-raaaaaa!”

maccow.

tersedak sikit badan nih skarang. camner tak, ni pasal baru habis tengok itu citer Azura.

fuh, i tell you, itu jamal abdillah is the bomb bro!

camner tak, dia nye lakonon sungguh itu o.t.t. dialog dia fuhlamak…dilemakkan ngan emosi yang tak kenal pasti. emo dia…fulamak…tiada bandingannya.

kalaulah prinsip hidup aku macam dia. ntah kemana keparat agaknyer aku pergi.

“Aku bahagia – bahagia, kerna aku ada azura dan musik.”

itu dialog kalau pm lee dengar mesti terbegik biji kuaci.

bih ada ni satu babak, si zek sama azura dah dalam bilik. dua dua baring jauh jauh. last last si zek roll kaper ke arah azura. fuhlamak, itu azura tengok si zek rolling mesti steam kebabai. camner tak, babak kemudian trus doktor bilang azura dah mengandung. lincah kodok trus.

tapi lepas tengok ni cerita, gua dah ada inspirasi ah. nak cari jaket zek. yang ada cap marlboro kat dada dia. baru boleh “zappppppppppppppppppppppp”.

selain dari lakonan dia, ni citer dia nyah lagu gua bilang lu klasik giler. ini lagu kena afal habis habisan, jadi kalau nak jam kat bangunan runtuh baru ada kick.

Judul lagu: Azura
Penyanyi: Jamal Abdillah

Azura…
Ada sinar di matamu
Lembut hatimu mesranya… sayang

Azura…
Senyummu ku terbayang
Tanpa mu ku sepi… rindu

Azura…
Kaulah sinar hidupku
Yang mengalirkan cinta
Di dalam jiwaku

Azura…
Kaulah sinar hidupku
Moga takdir menyatukan
Cinta kau dan aku
Azura…

ok lah skarang kita berpisah. oh yea, skaarang aku macam nak tukar nama ah. dari sarip kepada zakaria bin putih alias zek.

sekian.

blueberry boat

there are 3 types of genres in the music industry.

1. the cool midtempo that doesnt want any publicity
2. the so call indie type but does intent vehemently to get identified by consumers
3. pop acts who are meant to be loved by small kids

i hate groups that belong to group 2. why? it’s the simple fact of these groups proclaiming themselves as alternative and the so call away from mainstream..

but no wait sir, i see your videos being played lots on mtv. and you seem to love the spotlight.

so what does this mean? it means that even though on the exterior they are perceived as being cool and kitschy, deep down inside they craved for attention and would love to instigate any loopholes to appeal to the masses.

so what does this mean?

it means that i, shariff dol, is intending to hype himself to catch blue live in singapore.

i hear gasps already being alerted.

you may ask, “what the fuck are you thinking of??”, but let me assure you of the reason.

you see, i do like (some) pop artists. why? simply because some of them are catchy. i used to like take that (a lot), human nature (gasps), n*sync (circa 2001) and god-noes-who-else.

why you may ask again? you see, pop artists are meant to be consumerable. it is meant to be sold. and when the artist know themselves better that is the main purpose, it somehow degenerates the notion of pretentiousness in them. it’s not like those so-call-cool bands who talk fuck off about consumerism and bullshit, but yet promotes their brand to the consumers – at mtv of course. and these blind consumers will look at these so-call-cool acts as inspirational and dig into their concepts without realising, “hey this is pop stuff in the first place.” and come together will be all the adjectives of cool being tagged along.

besides, i like some of blue’s songs.

If loving you with all my hearts a crime
Then I’m guilty~

so see you there.

\\

cuaca kalbu
awan berdebu
jantung berdegup
naluri disayup

jalan sendiri
di tepi perigi
lintas air
nampak tersendiri

buangkan baldi
ke dalam sekali
biarkan dia tidak naik lagi
kerna jikalau tidak
ia akan mencuri
impian, nyawa
tanpa simpati

BOMB IT!

if there is one thing that you shall not do while at home AND having a fever, it is to tune in to days of our lives.

man, that was one hell of a mindfuck one hour. the plots interchange from one to another like a snap of your twinky toes.

by the time the show ends, my fever got worse. and for a small dose of useless fact, there was this character on crutches who looks bafflingly like that of this Leto guy. go figure.

oh yes. today is the last day of the burning season. you know the one wer those manjens go out and burn stuffs into the sky?

at least this year (in my neighbourhood, at least) is not as bad as previous ones.

how is that possible?

well, since Ah Seng Lee is tha Pee Am, the precinct has been installed with these bins for them to burn into. now the place looks more like a harlem ghetto with people gathering around fire sans the hiphop music and skin colour.

in light of this situation, i’ve developed this idea for next year’s celebration. i would like to suggest to these manjens – why don’t they just BOMB the whole items, instead of just burning them?

it just makes sense right?

i’ve developed this amazing idea after witnessing those videos of the jakarta bomb. after watching it, that event rationalises the idea that bombs are much more of an effective way to burn more. everyone will be happy. i suspect the ghosts too.

and to make this concept more appealing, we have lots of so-call-bomb makers around this region. last i heard there are around 10 of them around. why not engaged to their services and explore this opportunity?

now THAT’S what i call racial tolerancy.

a real film idea

since freddy vs jason thingy surfaced last year, it has spawned several ideas.

and alien vs predator was the first to come off the blocks. i think.

to celebrate this ingenuity concept, i would like to propose to raintree pictures, mediacorp’s shockingly “prestigious” film arm, to consider my idea.

how about this?


chuck norris

vs.


charles bronson

the plot can centre on who has the biggest gun or who has the furriest facial hair. besides raintree pictures has a knack of inputing borrowed ideas from other films and patting themselves on the back.

so go for it yo!

perbualan suku kaum tak masok akal

mat rok a: pelik trus aku rasa.

mat rilek b: mengapa?

mat rok a: pasal gua tengok kaum melayu nih macam ada sikit sot dot ah.

mat rilek b: eh, asal macam gituh?

mat rok a: bukan apa apa, aku tengok ramai orang melayu ni macam banyak tak nak mengaku diaorang ni melayu.

mat rilek b: eh, ko ni jangan sembarang siak. apasal sampai boleh berfeeling macam gituh?

mat rok a: pasal hari tuh aku ada berbual ah ngan ni anak. dia cakap dia tak fikir dia melayu. aku tanya ‘apa sak?’ bih dia jawab, pasal datok nenek nye nenek nye nonyang dia orang jawa. jadi dia cakap tak sepatutnya ah orang tanggap dia orang melayu.

mat rilek b: eh tak salah pe. pasal kan banyak golongan macam gituh. pasal melayu ni ada banyak cabang-cabangan dia. jadi betol ah apa dia cakap.

mat rok a: betol tuh memang betol joy. tapi kalau ko fikir masak masak, orang melayu asli ke, dayak ke, banjar ke, jawa ke, boyan ke, aceh ke kalau ko tengok betol-betol sumer datang dari nusantara. sumer dari rantau yang sama. jadi apa sak.

mat rilek b: hmmm..semangat nye ko? ada lagi tak?

mat rok a: eh ada ah. pasal aku terharu apasal kaum kaum yang lain macam steady aje, walaupun banyak sekarang memang dah tak kenal erti lagi.

misalnya, dalam kaum cina terdapat banyak golongan dari segi perkauman. ada yang kaum hokkien, ada yang cantonese, ada hakka, ada hailam dan bermacam macam lagi. tapi ini sumer cabangan tetap memperdirikan mereka sebagai “chinese” walaupun dalam surat beranak mereka tertera kaum rambang mereka.

sama juga kepada kaum india – ada yang gujarat, hindi, (agaknyer) tamil elam. sumer digolongkan kepada kaum india.

jadi apa yang buatkan gua bingit kunyit ni ialah ada suku kaum meRayu sini macam nak eksen semempet. mentang-mentang ada kacukan sana sini, tapi melayu tetap melayu pe.

macam mana ini kaum nak maju sendiri kalau dia nye orang sendiri tak nak mengaku yang diaorang ni melayu. apa malu ke jadi melayu?

mat rilek b: beb, gua tengok lu dah macam marah. ilek ah. mari kita bersembang.

mat rok a: ok best.

-tamat-

109457492736555923

damn. with anwar outta jail, there’s one less lame joke.

u noe the one wer it goes..

“indonesia makan mee apa?” “indomee!”

“malaysia?” “sodomee!”

u noe, datta one?

i read (with interest u noe!) that The Man had requested to view some footage of 9/11 and fahrenheit 9/11.

good done.

unfortunately (or should it be fortunately?), he had missed some mega events these past few years.

but don’t you worry, cos the sarip man will guide you.

first stop, u ain’t miss anything much.

“what? you asked about what happened to y2k and the millenium thingy mumbo jumbo?”

“well you didn’t miss much. heck, there was nothing to celebrate in the first place mah man. just some hyped up over the moon schiznits.”

“what? you asked about world cup and the olympigs?”

“damn mah bro! this ain’t nothing man. sports had become more diluted than that of pre-1998. but you did miss euro 2000. now that was something.”

“come again? sars?”

“well sir, it’s good that you were innit, as i figured out you’re safer there. so be glad, yah?”

“i beg your pardon? what happened to the utter crap that’s currently on tv?”

“oh that was nothing bro. the crap is nothing but the bull of reality tv.”

“yo checked malaysian idol? and you feeling pening lalat?”

“i don’t blame you bro. how could you not to with the conversation being to and fro conversed in malay AND english.”

“but if you want assuarance, let me assure you some things are still (about) the same.”

“now what may you ask?”

“that auditorium at angkasapuri bro! still looks retro. the only stumble block is that julie dahlan rarely performs nowadays. ”

“so tough luck there.”

(to be continued…)

BUY THE CARD CAM DAMNIT!

if there is ever one profession that i could be the best, it’s definately the role of “minister for throwing away money.”

how not?

there i was at the creative sale, and thousands of things are on display. whilst everyone else is grabbing the cheapest deals on mp3 players, speakers and what nots, i was one of those stupid fools who went and bought this ridiculous item called ‘the card cam’. i dont noe what brought to my senses to purchase it.

well, at least i’ve a good deal in purchasing the thumb drive. *tries to imagine it its a worth it*

btw, i love this song that’s being played while reading this. indie or not, pretentious and attention seeker it is, but i just love it. so now, let’s sing together!

The Killers
All These Things I’ve Done

When there’s nowhere else to run
Is there room for one more son
One more son
If you can hold on
If you can hold on, hold on
I wanna stand up, I wanna let go
You know, you know – no you don’t, you don’t
I wanna shine on in the hearts of men
I want a meaning from the back of my broken hand

Another head aches, another heart breaks
I am so much older than I can take
And my affection, well it comes and goes
I need direction to perfection, no no no no

Help me out
Yeah, you know you got to help me out
Yeah, oh don’t you put me on the blackburner
You know you got to help me out

And when there’s nowhere else to run
Is there room for one more son
These changes ain’t changing me
The cold-hearted boy I used to be

Yeah, you know you got to help me out
Yeah, oh don’t you put me on the blackburner
You know you got to help me out
You’re gonna bring yourself down
Yeah, you’re gonna bring yourself down
Yeah, you’re gonna bring yourself down

I got soul, but I’m not a soldier
I got soul, but I’m not a soldier

Yeah, you know you got to help me out
Yeah, oh don’t you put me on the blackburner
You know you got to help me out
You’re gonna bring yourself down
You’re gonna bring yourself down
Yeah, oh don’t you put me on the blackburner
Yeah, you’re gonna bring yourself down

Over and out, last call for sin
While everyone’s lost, the battle is won
With all these things that I’ve done
All these things that I’ve done
If you can hold on
If you can hold on

semoga berjaya, anwar…

jadi, apa yang akan berlaku sekarang?

sememangnya, ku bersimpati kepada mu dan bersyukur kamu telah dilepaskan.

dibelakang segala tadbir, ku berasa syak wasangka diatas apa yang telah berlaku. tetapi, siapakah ku untuk berpendapat. hanya Dia sahaja yang tahu apa yang berlaku pada oktober 1998.

ku berasa marah dan dengki kepada mereka yang telah medustakan mu. trajedi ini telah diibaratkan seperti sejarah hang tuah meleburkan hang jebat. dan sehingga sekarang, ku tidak dapat memastikan apakah kesebenarannya.

semoga masa yang dapat menentukannya.

P.I.M.P. ing

hi.

*gosok mata*

berdasarkan kepada rang undang undang kampung dusun, bujang trang tang tang tidak boleh mempunyai kereta dan dibawa ke changi dan geylang.

ia akan membuahkan padah kepada kesemua teruna akhirnya.

begini ceritanya, sarip dan rakan-rakannya telah memperolehi sebuah kereta pada malam sebelumnya. dan kesemuannya telah mendapat kesan sampingannya.

1. member pertama, mari kita memperkenalkan dia sebagai izel pertama, telah mendapat demam ke-arab-an. beliau, seperti telah dipukau oleh keajaiban budaya DAN orangnyer sekali. beliau seperti telah dilamun oleh cinta dan berhajat tidak mahu berdusta lagi. tapi setelah menaiki kereta dan menuju ke changi, hanyut semua harapan. sarina lesap, sekali terjadi kepada sofia. ahaks.

2. member kedua, mari kita memperkenalkan dia sebagai aizel kedua, berasa penat dan lelah dan berfikiran bagaimana beliau dapat bertahan untuk bekerja pada keesokkan harinya. sepanjang perjalanan beliau tertidor. tetapi setelah tiba di changi dan seterusnya ke geylang, dengan setibanya beliau mendapat tenaga yang luar biasa. berkebolehan seperti aryton senna, beliau memecut kereta itu dengan bersemangat. sampai seram dibuat kepada penunggang yang lain.

3. member ketiga, mari kita memperkenalkan dia sebagai zee, adalah peria yang tulen. tetapi setelah tiba di changi, beliau berkomunikasi dengan salah seorang bapok di carpark hantu. dengan ceria beliau berbual sehingga terkluar sepatah baris ‘ i cannot forget your face, u noe!’ terkejut semua bila terdengar.

saya pula sentiasa ‘double ok’. tetapi melihat mereka ini semua boleh membawa padahnya. sedang duduk dan tidak memerhati sekelilingnya, tiba tiba ada jari mengepis pipi saya. seram sejuk trus dibuatnya. rupa rupanya, ada bapok dah nak aim. pipi yang dikena tiba tiba berasa kepanasan. jadi saya pun berteriak, ‘OI! TAK NAK BALIK KE?!’ jam menunjukkan pukul 5 pagi.

dan itulah ceritanya. tetapi, menyaksikan para para bapok ini semua boleh mendatangkan otak tidak berfungsi. salah satu daripada penunggang telah mengilhamkan suatu idea untuk membuat theori apakah prinsip mereka menjadi begituh.

tetapi, nafsu pun nafsu. lawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa siak.

dah tu ajer.

earwax: a.c. newman / miracle drug