kes buang tebiat hari kebangsaan

dah macam buang tebiat.

macam mana tak, geng mak la`un enam jahanam smalam pergi membenteras sebuah club dangdut.

setelah sekian lama sering menonton drama swasta di rangkaian melayu, baru gwe sedar betapa buang tebiat betul ni tempat sumer. macam macam kerenah sak ada.

dari makcik ala patti labelle lonjak macam tupai kena sodom.

dari pakcik sot dot rambut kerinting tak bleh make it joget macam ular kena patuk.

pusing kiri pusing kanan, masing masing tengok rupa dah tua tu the max nye.

gwe tengok trus seram, seumpama mimpi yang tak terjadi. dah macam dalam set ‘rocky horror show’. halloween pun kalah.

dah lah setting dia macam tak bleh take it, lagu diaorang main sumer danger ke danger nye.

adake patut lagu dia nye korus ‘ADA SETAN’, ni geng sot dot kebabai bleh pekik terlolong, nyanyi bersama sama.

tapi gwe tetap rilek.

dan pasal dia nye setting dah tak boleh take it nye, apa lagi gwe pun tegok lah, buatkan sistem jadi kurang produktif. kasi ngobeng. ngobeng habis nye.

last last gwe pun blend in. pakcik, pun pakcik lah…

itu tak per. ada satu mambang mak la`un nih dah shiok sendiri bila dengar rentak lagu kuda hitam.

dah ngobeng, tapi lirik masih bertutur kaper..

hitam terus dia jadi. nasib baik tak jadi kuda. kalau jadi gwe tarik rambut dia buat perhiasan.

last last semur geng enam jahanam jadi, erm, jahanam terus.

gwe pun tunduk kat tepi longkang ingatkan tu benda bath tub. habis sumer kluar. macam serondeng basi 3 bulan gwe tengok.

jadi apakah moral untuk hari nih?

jikalau korang sumer dah pening lalat dah tak tau mana nak gi untuk hooray hooray gwe cadangkanlah berhijrah ke mahligai manis.

experience beb, experience.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s