1978, but its not too late..

 To grow old is to pass from passion to compassion. – Albert Camus

how not-so-me.
twenty – six but still on a trolley.

but hey, she’s there.
with a face that made me stare.

she’s the gift.
to comfort and to lift.

Advertisements

CIAK!

Hey you!

apa kabar?

dah lama tak bersua.

ada berita baru?

oh tidak, cuma sikit sikit ajer.

smalam buat apa?

smalam tak kerja lepas tuh lepak ngok i, robot.

bih kat kerja?

macam biasa jugak. server *ahem* dah habis diinstal dan diuji dalam fasa pertama. fasa kedua akan berlangsung minggu hadapan. lepas tuh berdoalah yang si sang buana yang pakai itu komputer tau pakai. kalo diaorang masih tak tau, gua ada bawak senapang gajah.

bih skarang?

oh..ngah fondle with the doodle.

ooo…

baybullshite

smalam gua gi baybeats.
 
jikalau anda memberi keprihatinan terhadap gua nya ulasan sikit hari yang lalu, lu pasti tau yang gua ni tak favret nak gi sana.
 
nak tau apasal?
 
pasal ini temasya sering diperpolori oleh masyarakat yang boleh ditemakan sebagai – “Eksen Cool Giler”.
 
nak tau mengapa?
 
pasal sebahagian besar daripada pengunjung ni sumer tak tau satu benda hal pun pasal lagu lagu yang dipersembahkan oleh ahli kugiran tu sumer. tapi pabila mereka pun bermula meluahkan irama mereka, yang datang menyaksikan pun bermula syiok sendiri.
 
lebih lebihan pula ramai yang kesana pun nak menegakkan fesyen kontemporari mereka. ye lah kan malam muda mudi. jadi kalau nak keluar kena lebih stail sikit. pasal sana banyak orang yang boleh saksikan.

gua rasa ini temasya adalah temasya untuk memperagakan diri sendiri.
 
yang masalahnya, gua pun telah menjadi salah seorang dari mereka – the elusive pretentious mat rawker.
 
ok disebabkan gua nye feeling macam gituh, apa kata kita semua tonton prebiu ataupun trailer filem filem yang akan dilayarkan di pawagam tidak lama lagi.
 
(yes kakak tetek, i like to showcase these trailers waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay before anything else, pasal i kan suka ‘show off’, you! better to rave it now before The Mass noticed it. :>)
 
1. Sky Captain
2. The Bourne Supremacy
3. Saw 
4. A Dirty Shame
 
ohhh..it feels good to be pretentious……..

[ ]

let’s see what i did at work today…

1. arrived late. no, make it very late. wait a sec, 1030 more like it.

2. then wat? oh nothing much just checking through the students’ accounts, then realised some five hundred bucks were missing, then finally realised it was not written down. that took 2 and a half hours. exciting!

3. then? became the despatch boy, depositing the money at your friendly neighbourhood bank. first time dealing with a new bank teller. heck, she’s hot. that took away 2 hours.

4. what’s next? did some bisness at the nearby mosque’s, erm, sanitary room. and threw away the cigarette butt fm the window. 45 mins gone.

5. ooooo..next? went to mr bean to get some Green Bean Biscuits. they’re orgasmic i tell you. had an argument with the seller. she insisted i buy the one which is on offer. 5 + 1 biscuits for $5. but i insisted her i only want 5 pieces. well, that took up 30 minutes.

6. after that? dilly dally back to the office. shake leg. read newspaper. do some testing on the db (nuthing much anyway). smoke break. that took up a few hours.

7. now? preparing to go home.

bleh mati sak kalo hari hari macam gini.

mediator instigator

everybody is right, everybody is wrong
here i am, still seeking whom to belong

it reflects back upon me, now i can see a reason why God did not include mind-reading as part of the human senses.

it would have been chaotic, for it’ll trigger a million responses.

at an instant.

misteri alam

dulu time cik dol masih kecik kecik, dia suka beli mainan mainan dari kedai mama. pasal dulu kan duit berkurangan, nak beli game pun tak cukup. jadi kita suka gi ni kedai mama kat telok belangah. dia ada jual manyak nye mainan.

kita ada beli itu mainan ular yang boleh jalan sendiri.

kereta mainan hotwheels.

mainan kad seperti happy family.

oh dan tidak lupa juga – ini.

jangan tanya mengapa, tapi cik dol suka main ngan paperdolls.

berpayah-payah gue cari tuh benda, tapi diaorang dah tak jual lagi. jadi alangkah gembiranya cik dol terjumpa itu lelaman.

yippee!

camni besok kena beli krayon sama color paper.

do u have balls?

setelah sekian lama, akhirnya cik dol berkembali ke arena pasar malam.

dulu kan time zaman dulu dulu (note: zaman abg2 in leb) cik dol slalu tolong menolong (read: unreluctantly, but part willingly due to guilt), sidituh kat gerai dia.

fuh i bilang you (read: chef wan lingo), setiap dua minggu sering cik dol nye batang hidung ada kat itu pasar malam. sampai members sering buat bising, “Eh apa sak ko asik kat pasar malam jer?!”

mula2 time tolong ok jugak. bukan sahaja dapat mendampingi sidituh, tapi cik dol dapat menjenguk kehidupan rakyat jelata. tapi, dah lepas beberapa bulan, naik bosan plak.

oh itu panjang criter dia.

tapi smalam, akhirnya, dapat gua kembali ke arena tersebut. barangkali, jikalau tidak keberatan gua akan menceburi bidang ni dengan member gua.

tapi topik hari ini bukanlah pasal gerai pasar malam.

ia pasal benda lain.

ia pasal masyarakat di boon lay. itulah dimana gerai member gua tersadai untuk sementara ini.

gua bilang lu, beberapa jam gua kat itu gerai, mata tak boleh jelik joy!

apasal lu tanya?

maccow, gua bilang lu..dia nyah mambang mambang punyalah packing giler. pusing ke kiri ada mambang jack, pusing ke kanan ada mambang boob. mata kemana, otak kemana, kaya ball pun kemana. bih member gua bilang selang beberapa hari beliau disana, ada ini pelanggan2 tetap yang sumer mambang jus giler. gua tengok itu pelanggan lagi sedap dari segala makanan yang terhidang.

oops.