hari sumer tak bleh carry…

niari bleh diijabkabulkan sebagai ‘hari macam sial’.

mengapa anda bertanya?

begini cik joyah, smalam kita ni dah sungguh lah berbetting itu sweden akan tekan itu belanda habis habisan.

jadi kita ngan semangat ah letak *ehem ehem* kat sweden. tengok nye tengok, mata pun dah tak boleh carry. lambat laun, bila kita tersedar, tv dah mati, matahari pun dah naik. bih lepas tuh kita tengok laporan yang belanda menang pasal penalti, bih gua nyah favrit abang zlatan terlepas peluang kaper.

tu tak per. kita pun bangunlah, siap sedia untuk ke klass tusyen. untuk pengetahuan cik joyah, kita ni abang2 ajar budak2 tusyen. budak2 menengah 2 lagi. nasib ah mak bapak diaorang kita ajar anak diaorang.

yang paling tak kena gaya, kita kena ajar diaorang kat ni masjid kat serangoon north. alamak, setiap kali kena gi ajar tusyen, kena mandi spesel beb. *hish*

jadi niari kita tengok diaorang nye perancangan sesi pertama untuk ni penggal. jadi kita, sajak sebagai abang step tutor, ngan semangat ah gi tempat tu, satu jam lebih siang. sampai ajer, azan dah berkumandang. alamak! kita pun step masuk klass, trus tak kluar. *apa nak jadi ngan kita nih, dalam masjid pun nak tipu, nauuzubillah!*

jadi kita pun siapkan lah itu nye ‘lesson plan’. dengan tekun kita siap tu benda, last last tunggu ah itu budak2 datang. tunggu nye tunggu, members sumer tak datang2. dalam hati, kita bilang diri sendiri, takper bagi chan, mungkin diaorang lambat sikit.

skali kita tengok balik, siak ah, dah setengah jam ni setan2 blum sampai sampai! jadi kita tepon ah kita nye supervisor, bilang dia eh apasal ni budak2 tak turun? skali ko tau apa dia bilang aku joyah? member cakap niari klass tak de kaper. citot buah laici. ni dah kali kedua ni benda terjadi. buat penat kita hempas pulas gi tu tempat.

dah tu ajer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s