uh huh her

pada suatu masa dahulu pabila dalam zaman persekolahan, gua ada satu kemeja t yang sering gua pakai. pada masa itu zaman kegilaan pakai kemeja yang ada motif kumpulan2 rock. ada yang suka pakai baju t nirvana lah, guns and roses lah, pearl jam lah, soundgarden lah. dan ada yang (horrors of horrors!) milik dari kumpulan naughty by nauture dan shampoo (yang ada logo superman kat bahagian dada).

jadi gua pun termasuk dalam kumpulan tuh. tapi tak lah sampai milik kemeja yang bermotif seperti yang telah diterangkan. gua ada ni kemeja t yang bermotif penyanyi pj harvey. kemeja dia ringkas sahaja. 3 potret kecik muka dia di bahagian depan. bahagian belakang dia pula tertera logo ‘PJ’.

tatkala pada masa itu ada ni duo ‘pj & duncan’, orang ramai ingatkan kita ni lah yang tergila-gilakan itu duo. sampai skarang. pfft. ni lah mereka yang tersandar kepada ‘mass mainstream inductees’.

jadi alangkah gembiranya pabila ngah menonton ‘late show with david letterman‘ di ntv7 pada selasa lalu, pj harvey membuat persembahan untuk mempromosikan ‘uh huh her’.

dan skarang mungkin nak beli kemeja t pj.

dan sekarang kita dah berbual kosong.

dan sekarang kita tak tau apa nak cakap lagi.

4 thoughts on “uh huh her

  1. oh don tell me that u gonna get da tshirt with pj’s face on da front?? hahahaha tapi ok lah tu… kena ar…. kena ketawa..
    >(((‘>

  2. memang dah lama aku baca blog kamu, kelakargiler sungguh 🙂 keep up the kelakarness… wasalam
    >izadd of izadnhana

  3. the fish: chet! tak baik awak..

    +% dan izad: tima kaceh many many.

    misi saya dalam hidup ini ialah untuk merasuk orang dengan kata2 kita.

    eh kalo bleh derma duit skali ah. skarang kan ngah promosi ‘pay it forward’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s