friends?

pada satu hari cik dol ada membuat interaksi ngan cik mamat

“Eh friends akan kembali ke tv! sedih sak ni kali musim terkahir!”

“Apa sak ngan citer friends tuh? bagus sangat ke?”

“Eh apa sak ko, baguslah. the best!”

“Bih seinfeld lagi best per?”

“Isyk itu citer merepek meraban sak!”

“tapi ko kalo tengok betol, friends banyak tiru itu seinfeld per?”

“apa jer, merepek ah kau.”

eh rilek jer. pasal aku tak suka benda orang banyak suka aku dilabelkan sebagai merepek?

apaaaaaaa sakkkkkkk..

ni lah yang buatkan gua tidak puas hati. gua hidup di kalangan masyarakat yang kaum majoritinya akan meresap apa segala benda jikalau ia diiktibarkan dengan publisiti secara besar besaran.

kalau itu saluran lima buat promosi dari american idiots, smalled ville, semua racangan terbitan singapura dan banyak lagi yang gua tak bleh difikirkan, sumer orang akan meresap dan menontonnya dengan bersungguh memberi ulasan dengan alam pengetahuan mereka.

dan sekarang ialah pasal itu friends.

gua tercengung jugak apasal fenomena friends ni terjadi. pada musim permulaanya, gua tengok, ok lah ada kelakar sikit. lepas musim yang itu, gua tengok eh apa sak..tema dia asik sama ajer..asik asik itu ajer. bih bila idea dah tak ada, penulis skrip bikin bayi kat siri itu.

ah yang lebih pelik lagi, gua perhatikan yang siri friends ini ada kalinya sering meniru siri seinfeld, dan itu pun orang cakap siri seinfeld tu merepek. tapi publisiti untuk seinfeld tidaklah sehebat seperti friends.

mengapa iyer?

mungkin majoriti penonton suka tonton wajah-wajah yang cantik sahaja di layar tv. dan yang tidak ada permukaan cantik, tidak akan diberi perhatian selebih luas walaupun inti pati racangan itu adalah bagus.

dan disinilah gua ingin menyoal – jikalau pelakon-pelakon friends adalah golongan yang gemok, tidak lawa, dan bermacam-macam lagi TAPI jalan cerita dan temanya ialah sama, mungkinkah saluran lima buat promosi sehebat sekarang, dan penonton tv akan mengherankannya?

dah tu ajer..

Advertisements

One thought on “friends?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s