berita yang tak akan disiarkan di cheena news asial

Waduh. Gua tengok sana sini itu berita bagi laporan pasal tuh keruntuhan nicoll highway. Itu lah, ini lah. Kesian si wartawan. Kena gi overnight kat sana.

Yang perkara ni terjadi ntah apasal ntah. Tapi paham2 lah, skarang kan ngah zaman “pengganasan” jadi ulasan pertama sekali yang diberi tahu orang ramai ialah, “this is not an act of terrorism.” Oh puhleeeeeeeaaaaaaaaaaseeeeeee. Tak ada ulasan yang lebih baik dari tu ke? Itu lu orang nyah mrt dah gigih sangat nak mencegah pengganas2 begini, sampai lu orang nyah kerja kat sana lu orang tak sadar. Ah skarang padan muka tu tanah dah kena runtuh.

Kalau si pemberita ataupun gahmen tu kalau bagus sangat nak bagi itu theori konspirasi pasal pengganas yang instigasikan itu tanah runtuh, gua pun ada satu theori tau.

Gua rasa kan ni tanah runtuh terjadi pasal besok kan si FATHER KANG (yang bolot orang nye duit sampai 5 juta pasal konon2 dia nak dermakan macam2 padahal dia gi joli2 kan itu duit) nak semua focus diberikan kepada berita besar yang lain, jadiiiiii ramai orang tak akan endarkan dia nye cerita kat makhamah besok hari. 5 juta bleh beli banyak benda tau. 1 bom agaknya baru 20 ribu dolar.

Tapi gua heran benar lah. Singapura ni dah banyak nye korek nye korek nye korek, skarang baru ni benda terjadi. Apasal eh? Pasal golden mile complex kat sebelah eh? bangla sama thai sumer gi hooray2 ke kat dalam lobang tuh? U noe as they say, sparks can fly hor.

Harap2 kan lah eh pasal insiden ni, GUA TAK NAK ADA LOBANG LAGI KENA KOREK!

Tapi kan skarang gua ada masalah tau. Pasal ni berita dah terkluar siang siang, besok macam dah tak ada bohong ah nak bagi tau boss gua apasal datang lambat. Ingatkan nak gunakan dialog macam ni:

Boss: WHY ARE YOU LATE?!
Me: jam boss. At nicoll highway. Road caved in.
Boss: oh yah yah. I heard that on the news. Thank god you are alive. Never mind, take the day off.

Dalam mimpi ajerlah agaknya tu.

Ah skarang agaknya mat2 CD ngah main lampu2 api dalam tuh benda cari lagi 3 orang. Steady ah! Bulan lalu mat coast guard, bulan ni mat CD, bulan depan mat mana plak eh?

Ok ok ni last. Gua harap harapkan lah mediacorp studio tak akan terbitkan satu rancangan khas untuk insiden yang berlaku ini. Bukan apa, tapikan diaorang nye drama macam terlalu over lah. contoh? itu true courage. bleargh. Dan gua agaknya dah berfikir penerbit dah berfikir lagu tema untuk siri itu.

“Even when your world is in darkness
(chorus)
Just don’t Cave in.”

besar kemungkinan ni lagu lagu thema si yakoooooooooooooooooooooooooob ba ba ba black sheep ibrahim mesti ada. MCDS nye menteri per. tu pun kalau dia dah habis bikin promosi itu fabric of the nation.

dah tu ajer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s