Annnd the winner is…

THE ACADEMY.

apa mau tahu lagi tentang oscars ni sumer yea? sejak kali pertama nominasi dah telah dimaklumkan, semua orang dah tahu dar sapa akan menang. dah macam tak ada ‘surprise element’ lagi. tapi yang paling klakar kalau nak dibandingkan antara ketiga-tiga rangkaian LOTR, sebesar kemungkinan, filem nombor dua, The Two Towers lebih banyak “ooomph”.tapi pihak akademi mesti dah buat perancangan akan hanya bagi tu hadiah apabila filem ketiga telah habis. nampak sangat kan?

seperti apa yang telah diterangkan kat foxtrot.

cuma pabila sean penn sahaja yang memberikan gue kepuasan. menyedar pabila beliau tidak dihadiahkan anuegrah pabila dinominasikan untuk filem Dead Man Walking, sungguh membuatkan perasaan iri hati dan diskrimasi. ini sajalah penghargaan yang boleh disanjungkan kepada beliau.

tapi sebelum berakhir, apakah oscars tanpa fesyen? ahhh…sumer artis mesti mau memperagakan yang terbaik untuk santapan penghilatan semua. ah mari kita tengok.

oooo..naomi watts…kalau macam begini, gua pun tak heran dermakan jantung gue jikalau ada kemalangan. ouch!

ooo..charlize theron…kalau macam begini, gua pun tak heran jadi sang buana bunuh bunuh orang. tapi apasal yang kat sebelah dia tu macam tukang waiter?

ooo..scarlett johansson..kalau macam begini gua pun tak heran sesat kat tokyo lepas tu bawak lari bini orang.

mari kita tengok yang para lelaki plak yea..

ooo…benicio del toro…oh sungguh kool nyer sidini.

000…johnny depp…tak tahu apa nak komen.

dah tu ajer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s