mat step nak ulaskan filem

untuk dua hari berturut-turut ntah kenapa tema menontoni filem adalah tentang kehidupan wanita.

filem pertama yang ditontoni ialah itu citer something’s gotta give. jalan citer dia sungguh ketat skali. dan cara watak-wataknya menghidupkan layar perak adalah sungguh semula jadi. gua tengok itu jack nicholson macam bermandi dengan inspirasi. si dini, fuh, sunggul tenang menghadapi urusan harian. seperti dia boleh dapat menanangi banyak masalah dengan wibawa dan integriti.

tetapi watak frances mcdorman telah mencuit hati gue. mengapa begitu? pasal watak dia lah yang sering mendatangkan “perfect one liners” untuk mendatangkan sensori komedi. berikut adalah sikit ulasan theori beliau, dan memang betol apa yang beliau cakap.

ZOE

–forgive me honey for saying this, but they want girls that look like Marin so the whole over fifty dating scene is geared completely towards men leaving older women out and as a result that makes the older women more and more productive and more and more interesting, which, in turn, makes them even less desirable because as we all know — men, especially older men, are threatened and deathly afraid of interesting and accomplished women. It’s just so clear. Single older women, as a demographic, are as fucked a group as can ever exist.

oh…mungkin itu sebab gua pun ada reaksi sama seperti harry.

filem kedua yang gua tontoni ialah itu citer monster.

jolly hell, itu charlize theron memang bagus. gua fikirkan semua desas desus yang beliau memenangi anugerah2 ni semua pasal publisiti tak tentu arah ajer. tetapi memang layak beliau mendapat segala pujian yang diarahkan kepada beliau.

tapi yang paling weak skali ialah pabila member gua yang terpekik, “HAH?! ITU CHARLIZE THERON?!” bila filem dah habis dan kredit sedang dilayarkan.

tapi yang paling lagi weak skali ialah bila ngah tengok wayang, separuh jalan air con dimatikan dan gua separuh masa ngah kipaskan diri sendiri.

citot betol pawagam bugis ni.

kaninabueyciowcheebye, akan gua tak AKAN tonton filem lagi di bugis. slalu ada ajer tau masalah bila tengok kat sana.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s