Selamat tinggal Mahathir…


img courtesy of tv3

22 tahun kau berada
ku arahkan arahanku kepada mu
ku melihat kau berdiri
ku melihat kau berdiplomat
kau memberikan ku inspirasi
untuk bertegah kepada moraliti
Ucapan mu memberikan ku perangsang
untuk berdikari tanpa populariti
Ketabahan mu ku idamkan
Kepindaran mu ku ilhamkan
Lagenda mu akan ku kurniakan
Untuk diinspirasikan kepada jatiku

Selamat tinggal Encik Mahathir

Posa Dosa

Kiraan terakhir: 5 esemes oleh orang-orang mengucapkan Selamat Berposa.

Gua pikir kalau buat bisnes hantar esemes ni bagus jugak.

Hari Isnin hari pertama
Menyambut Ramadhan bulan yang mulia
Tapi tadi gua ngah jalan nak pergi kerja
Nampak abang mat rock bersuka-ria
Hisap rokok sambil minum Teh Halia

Pergi ke masjid untuk berterawih
Tapi geramnyer gua nampak
budak-budak yang mulut diaorang berbuih
Asik berbual tak habis-habis
kalau boleh, amik parang terus sembelih
Itu budak-budak yang berkonon nak berterawih

Fuh bazaar dah setart di tengah geylang
Orang2 berpusu2 nak beli barang2
Ada pula yang kononnyer nak tunjuk garang
Datang ngan seluar tapperred dan berbaju jarang
Duduk di tepi jalan kononnyer dia macam hero berambut perang
Tapi gua ketawa pasal ingatkan diaorang beruang
Yang terlepas dari sarang.

Lagu Cinta dan Goncang

1. Tekan “XPDC + Gambar + Rock + Melayu” di yahoo dan anda akan menerima ini: –

Cari!: Kesenian dan Hiburan/Muzik
… ziana zain dll ,lagu english , irc , gambar , utilities , music . … banyak mp3 melayu seperti XPDC, Butterfingers, Kapilla … Alternatif, rock, lagu cinta & goncang
malay.cari.com.my/malaycari/pages/Kesenian_dan_Hiburan/Muzik/ – 12k -Cached – More pages from this site

gua caya lah sama lu!

Moral hari ini

Gua bolehlah dicakap orang baru masuk ni blogger. Tapi sejak kebelakangan ini banyak gua nampak dah macam hilang kuasa nak bikin ni benda. Apasal eh? Gua pun runsing, pasal gua pun dulu ada banyak kali macam nak berhenti bikin ni benda. Konon-konon nak eksyen step mat emo lah, tapi selang beberapa hari blog balik jugak. Ntah apasal. Mungkin pasal nak cari perhatian orang, mungkin pasal gua takde kerja lain.

Tapi gua rilek.

Jadi apakah yang wajib ditaburkan sebelum awak berblogging? Macam-macam cara yang ada. Ini semua terpulang pada diri masing-masing. Tapi, kita sebagai manusia, akan slalu menceburi banyak rintihan pahit manis dalam kehidupan. Jadi janganlah patah harapan.

Jadi skarang gua ada bikin satu “list” (gua tak tahu apa perkataan melayu dia) lu orang sumer dalamilah apa yang gua tuliskan.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
—->>>

Perintah Berkunun Pabila Anda Berblogging.

1. Jangan taburkan Identiti anda.

Apasal?

Janganlah jadi macam tu. Tak bagus tau nanti orang tahu lu nya fasah kehidupan Tak seksi nanti.

Dah tu ajer.

Tamat.

“Amacams..?”

dunia ni kecik betoi eh. seperti kata pepatah si meek, “macam dunia kotak mancis”. macam cerita will smith tu, 6 Degrees of Separation. si dini kenal si ditu kenal si dini kenal si ditu kenal si dini.

gua tengok ni macam nak buat macam family tree lah kat budak-budak blogger sumer. jadi akan datang sumer tahu sumer.
saper lah tahu mungkin sedara jauh ke, besan ke. (tapi nanti takut macam friendster plak).

takper, tapi kita nak try jugak.

korang nak?

“If it ain’t broke, DON’T fix it”

tangan saya gatal
ingat jiwa kental
lepas bangun dari bantal
amik CD konon2
nak buat perbuatan mental

jadi kita pun masukkan CD
angan2 nak upgradekan itu PC
trong tang trong tang
kita pun tengok dia upgrade secara peribadi

tapi lepas itu
skrin gua jadi biru
dia cakap ada error besar kat situ
gua picit butang dah macam kucing takde bulu

last last PC gua krash kaper
pasal hard disk dah corrupt giler
baru ingat nak jimat wang harta
skarang kena gi sim lim tower
cari hard disk yang mahal giler
entah kenaper

duit, lagi…

AH?

“The first thing to learn about the Bayeux Tapestry is that it is not a tapestry at all; it’s an embroidery. In a tapestry, the fabric is created by the design; in an embroidery, such as that apparently commissioned by William the Conqueror’s half-brother Odo, the design is sewn onto a piece of cloth.”

“BOMBALIGATE”

semalam hari ulangtahun tu bom kat bali. fuh, macam-macam perayaan dibuatkan kat sana sini untuk mengisytiharikan dan berselubung kepada 88 mangsa rakyat Australia.

tapi gua pikirkan sekurang-kurangnyer 200 orang yang menjadi mangsa?

gua bukan menyokong ini tindakkan. memang kejam perbuatan ni walaupun ni tempat meletup kat tempat setan berkesudukan.

tapi yang buat gua fedup ni mentang-mentang ada 88 mangsa dari Australia, tiba-tiba ni ChannelNewsAsia sebuk-sebuk buat laopran tergembar satu hari. Entah asal lah diaorang sebok-sebok. Dahlah tu diaorang cuma bagi konsentrasi yang khas sajer kepada mangsa Australia tu.

Ni yang buatkan gua jadi tension. Pasal apa?

gua cuba letak dalam inspirasi yang lain. Jikalau ni benda terjadi kepada bangsa-bangsa yang tak seper-glamer dari tu orang australia, mungkinkah si ChannelNewsAsia ni hantar dia nye wakil gi tempat2 begini? memang benar si haseena koyakutty dia nye kerja jadi wartawan khas CNA untuk indonesia, tapi asal kena hantar skali itu michelle quah? nampak sah, kalo criter yang menghayatkan hati owang-owang puteh ni ajer, CNA nak bikin laporan besar-besaran. itu lah, ini lah…macam segala apa itu john howard adalah benar. tapi tu juntik ngah buat rekomendasi terhadap pengikaran hak asasi orang2 asia dan orang asli australia satu benda hapak pun dia tak nak bilang.

ni saluran suka sanjung-sanjungkan ni owang puteh, tapi tak tahu kalo tu owang puteh nak sanjung-sanjungkan tu saluran. ni lah adat koperat singapura, asik nak cium tapak kaki owang puteh ajer..

shake up the mind and take one step forward

i am trying to move on. one step at a time. will be hard…i don’t bear any grudges, i’ve forgiven all mistakes and errors, but nature has taught that if it is not meant to be, then it’s not. opposites do attract, but sometimes the polarity will be just too strong…

i am sure that you’ll attain the way life you want it to be, and i will hope so you do.

and i’ll treasure those memories well.

but at this juncture, i have to lead this path on my own..

Mendung di arena angkasa…

suasana sepi mengikari diri. keheningan diselapuk dengan kesedihan.
apakah ia suatu kegagalan? mungkinkah ia akan berikanku penyesalan?
ku berdoa kepada mu untuk mecari penyelesaian.

untuk sementara ini…

The Stone Roses – Sally Cinnamon

Until Sally I was never happy
I needed so much more
Rain clouds oh they used to chase me
Down they would pour
Join my tears
Allay my fears

Sent to me from heaven
Sally Cinnamon
You are my world

I pop pop pop blow blow bubble gum
You taste of Cherryade
There is something here you must show me
From what you are made
Sugar and spice
And all things nice

Sent to me from heaven
Sally Cinnamon
You are my world

Your eyes are gazing back from
Every little piece of glass
You seem to smile from every place
Sally Cinnamon
You are my world

Then I put the letter back in
The place where it was found
In the pocket of a jacket
On a train in town

Sent to her from heaven
Sally Cinnamon
Your her world

glad you’ve sorted out your intentions.

my buddy once told me on his relationship that prompts his partner to say “You are not perfect, I am not perfect, Together we’ll make it perfect.”

guess that point of view doesnt exist on my part of world. maybe, just maybe i was wrong. maybe you integrity is right. but whatever it is when compromisation takes a beating, or dwelling and benchmarking of solitude based on past relationships, who wins? it is so convenient of you. i dare not live in other people’s shadow. u can dwell and ponder about your lost perfection as much as you like.

your selfishness to indicate your own self-benefit without considering others just puts me off.

you may, and will, be successful in your future, and i will be happy so if it happens.

i dont want to be naive. i just want to be well-prepared if u happened to drop the next bombshell on me.

In the meantime…

WHAT’S LOVE GOTTA DO WITH – TINA TURNER

YOU MUST UNDERSTAND
THAT THE TOUCH OF YOUR HAND
MAKES MY PULSE REACT
THAT IT`S ONLY THAT THRILL
OF BOY MEETING GIRL
OPPOSITES ATTRACT

IT`S PHYSICAL
ONLY LOGICAL
YOU MUST TRY TO IGNORE
THAT IT MEANS MORE THAN THAT

OH WHATS LOVE GOT TO DO WITH IT
WHAT`S LOVE BUT A SECOND HAND EMOTION
WHAT`S LOVE GOT TO DO WITH IT
WHO NEEDS A HEART
WHEN A HEART CAN BE BROKEN

IT MAY SEEM TO YOU
THAT I`M ACTING CONFUSED
WHEN YOU`RE CLOSE TO ME
IF I TEND TO LOOK DAZED
I`VE READ IT SOMEPLACE
I`VE GOT CAUSE TO BE

THERE`S A NAME FOR IT
THERE`S A PHRASE FOR IT
BUT WHATEVER THE REASON
YOU DO IT FOR ME

I`VE BEEN THINKING OF A NEW DIRECTION
BUT I HAVE TO SAY
I`VE BEEN THINKING ABOUT MY OWN PROTECTION
IT SCARES ME TO FEEL THAT WAY

WHAT`S LOVE GOT TO DO WITH IT
WHAT`S LOVE BUT A SWEET OLD FASHIONED NOTION
WHAT`S LOVE GOT TO DO WITH IT
WHO NEEDS A HEART WHEN A HEART CAN BE BROKEN

“I may be a JUNIOR but im not a TERMINATOR in TOTAL RECALL. It’s not TRUE LIES!”

oh dear me. Arnie’s a governor. *kerching* either because he’s a repulican or he has relations to the kennedys or those voters don’t have a clue what they are voting. more report on this until i’ve eschewed every single bite on it. 🙂

ok bits fm david letterman.

Top Ten Possible California Newspaper Headlines For Tomorrow

10. “135-Way Tie Throws State Into Confusion”

9. “Gray Davis Fails To Convince Self To Vote For Self”

8. “Governor Gary Coleman Names Lieutenant Governor Urkel”

7. “Recall Election Just Elaborate ‘Punk’d’ Prank”

6. “Dejected Comedian Gallagher Takes Sledgehammer To Own Head”

5. “Screw The Recall, How Did The Cubs And The Red Sox Get In The Playoffs?”

4. “Millions of Californians Move To Nevada”

3. “Confused Al Gore Demands Recount”

2. “Bush Reminds Nation ‘You Can’t Recall a President'”

1. “Maria To Arnold: ‘Why Don’t You Ever Grope Me?'”

Top Ten Questions Received by the Schwarzenegger For Governor Hotline

10. “What’s Arnold’s poorly-worded plan to fix the economy?”

9. “Why is Arnold campaigning in St. Louis?”

8. “Will he govern shirtless?”

7. “Is he going to take a leave of absence if he becomes pregnant again?”

6. “Just to clarify — will he be back?”

5. “When is this Governor movie coming out?”

4. “Did Arnold get the egg I tossed to him?”

3. “Is this the Tom Arnold for Governor hotline?”

2. “Can you tell Mr. Schwarzenegger his steroid shipment has arrived?”

1. “What time is tonight’s group sex fundraiser?

Top Ten Reasons Arnold Schwarzenegger Is Not Running For Governor of California

10. Name wouldn’t fit on campaign button

9. Robot from future killed his campaign manager

8. After you’re “Mr. Universe,” “Governor of California” seems kinda lame

7. Week-long budget talks would leave no time to work on his pecs

6. Can’t spell governor

5. Has decided to run for Hulk instead

4. Rumor that they test gubernatorial candidates for steroids

3. Decided he only wants jobs where it’s appropriate to be “oiled up”

2. Realized his questionable background and dumb-guy reputation would better qualify him to be president

1. Didn’t want to take a 29-million dollar pay cut

“Apa tu?”

eeeeks. Cik Dol dah ber-MCing?! entah sejak bila, tapi Cik Dol gemar artis terbaru ni. jadi sebelum mat2 hiphop yang lain berteriak ini artis, MC Dol ingin memperkenalkan….

” Dizzee Rascal is an 18 year old who grew up, and still lives in, Bow, East London. The widely acclaimed MC and producer made his name in the underground dance scene, coming to prominence with the single ‘I Luv U’. ‘Boy In Da Corner’ is his debut album and was released on XL Recordings in July 2003. ” – mercurymusicprize.com

Andrea The Giant Bitch

Rayson’s fees may bite deep into payout

hah. padan muka kau. kalau dah gila duit sangat, semua kau lu beri endah. skarang, apa lu nya harapan? wah, ni duit gua fikir lu akan buat itu persandingan kawin secara besar-besaran, sakit ataupun tidak, matahari ataupun tidak.

jikalau encik rayson, si “kawan baik” lu, boleh dicemuh oleh lu, gua fikir macam mana bakal suami lu nanti akan diberi perhatian kalau dia buat salah.

memang benar ini cerita diaorang nyer pasal. apasal gua nak heboh-hebohkan diaorang nyer hidup?

senang jawapanyer. pasal mereka sendiri yang heboh-hebohkan ini cerita. satu singapura dah tahu. mungkin dia nak buatkan publisiti besar-besaran untuk mendapatkan simpati.

lain kali kalau nak simpati, agak-agaklah sikit. takpayah macam kena rasuk kedil. (tapi hairannyer dalam penggambaran Wow Wow World, lu tampak sihat, dalam makhamah macam ulat senduk baru makan cili padi sama petai)

“Houllier! You damn bastard Frenchie!”

Dear Mr Houllier,

Hello French sod, your quotes simply amused me.

Quote of the match (Gerard Houllier): ‘We played a team who are top of the league and undefeated and now we know why.’ – soccernet.com

Please, I don’t wish for anymore of your shit whore mutterings. A defeat is a defeat, and please accept it with grace. Your mutterings won’t do any good to the morale of the team. Be a gentleman and accept that no matter how good the lads were, results will still count. You are just buying time with the nonsencical words.

You have the personality of a Dr Jekyll and Hyde. You impled to “please” the fans by distributing “attacking” football, but then by doing so you’ve totally ignored the emphasis on defense. You may argued that because of last year’s atrocities of boring football (which you argued was essential), you are deemed to silence those critics and say “Hey, you want us not to be boring, right?”

But that is totally wrong Mr Sod. Football is about balance. A manager like you, who has been around for such a long time and with a wealth of experience should have known that better than anyone else. You can’t simply please the fans OR just solely trust on your instincts. Different matches NEED different tactics. You seem to be living in the virtual world of managin a team.

Please be gentleman and get the fucked out of Anfield you sod. You are demoralising me and the lot of Pool (real?) fans.

I am not a passenger fan, but i just so fuckingly wish that each match the team plays at your helm will lose.

Why?

So it’ll compund more pressure on you to get the board to kick you in your soggy french arse and move on.

I HATE YOU YOU FRENCH SOD!