Hari ini nyer quote

“And I got a motto to express this sea change in attitude – Losing is the new winning.

Advertisements

Selamat tinggal Mahathir…


img courtesy of tv3

22 tahun kau berada
ku arahkan arahanku kepada mu
ku melihat kau berdiri
ku melihat kau berdiplomat
kau memberikan ku inspirasi
untuk bertegah kepada moraliti
Ucapan mu memberikan ku perangsang
untuk berdikari tanpa populariti
Ketabahan mu ku idamkan
Kepindaran mu ku ilhamkan
Lagenda mu akan ku kurniakan
Untuk diinspirasikan kepada jatiku

Selamat tinggal Encik Mahathir

Posa Dosa

Kiraan terakhir: 5 esemes oleh orang-orang mengucapkan Selamat Berposa.

Gua pikir kalau buat bisnes hantar esemes ni bagus jugak.

Hari Isnin hari pertama
Menyambut Ramadhan bulan yang mulia
Tapi tadi gua ngah jalan nak pergi kerja
Nampak abang mat rock bersuka-ria
Hisap rokok sambil minum Teh Halia

Pergi ke masjid untuk berterawih
Tapi geramnyer gua nampak
budak-budak yang mulut diaorang berbuih
Asik berbual tak habis-habis
kalau boleh, amik parang terus sembelih
Itu budak-budak yang berkonon nak berterawih

Fuh bazaar dah setart di tengah geylang
Orang2 berpusu2 nak beli barang2
Ada pula yang kononnyer nak tunjuk garang
Datang ngan seluar tapperred dan berbaju jarang
Duduk di tepi jalan kononnyer dia macam hero berambut perang
Tapi gua ketawa pasal ingatkan diaorang beruang
Yang terlepas dari sarang.

Lagu Cinta dan Goncang

1. Tekan “XPDC + Gambar + Rock + Melayu” di yahoo dan anda akan menerima ini: –

Cari!: Kesenian dan Hiburan/Muzik
… ziana zain dll ,lagu english , irc , gambar , utilities , music . … banyak mp3 melayu seperti XPDC, Butterfingers, Kapilla … Alternatif, rock, lagu cinta & goncang
malay.cari.com.my/malaycari/pages/Kesenian_dan_Hiburan/Muzik/ – 12k -Cached – More pages from this site

gua caya lah sama lu!

Moral hari ini

Gua bolehlah dicakap orang baru masuk ni blogger. Tapi sejak kebelakangan ini banyak gua nampak dah macam hilang kuasa nak bikin ni benda. Apasal eh? Gua pun runsing, pasal gua pun dulu ada banyak kali macam nak berhenti bikin ni benda. Konon-konon nak eksyen step mat emo lah, tapi selang beberapa hari blog balik jugak. Ntah apasal. Mungkin pasal nak cari perhatian orang, mungkin pasal gua takde kerja lain.

Tapi gua rilek.

Jadi apakah yang wajib ditaburkan sebelum awak berblogging? Macam-macam cara yang ada. Ini semua terpulang pada diri masing-masing. Tapi, kita sebagai manusia, akan slalu menceburi banyak rintihan pahit manis dalam kehidupan. Jadi janganlah patah harapan.

Jadi skarang gua ada bikin satu “list” (gua tak tahu apa perkataan melayu dia) lu orang sumer dalamilah apa yang gua tuliskan.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
—->>>

Perintah Berkunun Pabila Anda Berblogging.

1. Jangan taburkan Identiti anda.

Apasal?

Janganlah jadi macam tu. Tak bagus tau nanti orang tahu lu nya fasah kehidupan Tak seksi nanti.

Dah tu ajer.

Tamat.