105694932450807728

-garuk lengan-

ah itu akibatnyer kena digigit nyamuk senyunyut. skarang dua-dua belah tangan gua skarang ada sekurang-kurangnyer ada 20 bintik yang besau-besau. punyerlah gatallllll.

aahh, asal gua nya tangan cam gini? ni semua pasal gara-gara gi trailing kay itu extreme park kat shah alam. satu perkataan – POWERKEDEMAK!!!

gua nyaris-nyaris jatuh masuk ke dalam gaung kaper. pasal member ni tak tahu camner nak control. slamatz tak masuk. kalo tak, gua mungkin kat Hospital Sunway ajer.

tapi member gua tak bernasib baik kaper. dia nak tunjuk terror, pusing sana, pusing sini, gelek sana, gelek sini. last-last bila nak naik satu bukit kecik, dia jatuh kaper. orang semua terperanjat giler, gua ketawa kaper. 🙂 sempat plak amik gambar. nanti bila free gua letak itu gambar.

slain dari tu, trip to bangsar bleh tahan jugak. kita kena blajar berenang butterfly stroke kaper.

gua rasa gua nya paru dah sakit giler. camne tak, dalam dua hari gua hisap nak dekat 100 batang kaper. giler, giler.

ok, akan disambungi.

-garuk lagi- waduh! powerkemak!

105673539637078506

MACAM SIALLLLLL!!!!!!

HARGA ROKOK NAIK LAGI!!!!!!

apa nak jadi kat singapur ni. semua naik. bill naik, tambang naik, lada kering naik, semua naik. gaji tak naik. apa kejadah diaorang yang sial tu ngah buat? ikut suka hati jer ke naikkan harga barang?!!

105659466805829921

BERITA BAIK! HARAP DIBERI PERHATIAN!

“MAKCIK GILER SULER BABI TAK DATANG KERJA NI HARI!”

buahahahaha.

gua tengok itu dr. ain nye blog, terkenang kembali gua pasal melaka. dulu, slalu gua gi sana. ada sedara-mara dan sahabat handai kat bandar hilir dan terutama skali kat masjid tanah, sampai naik jelak gua gi sana. asik-asik it ajer itu tempat pergi.

gua tengok skarang bandar hilir dah macam venice saks. powerkedemak. mungkin satu hari gua gi sana.

owraight?

105656218134657292

gua teringat satu benda.

gua tengok itu berita tadi. nampak si muka andrea de cruz menggeletar macam babi kena suntik. gua dari dulu tengok muka dia, macam nak sepak ngan selipar jepun.

begini kisahnyer. si andre ni nak saman semua orang pasal bagi dia itu pill Slim 10. si bahalol ni cakap diaorang dah mempermainkan dia pasal pil tu. dia menuduh yang pasal diaorang tu semua, hidup dia dah porak peranda, dah tak macam dulu lagi, asik dalam kesengsaraan. oh, dia pun nak $900,000 dari diaorang atas sebab-sebab berikut.

itu part gua tak paham.

kalau si babi busuk tu menuduh diaorang, asal dia amik itu pil berkali-kali sampai tiga bulan? kalo dia cakap pil tu tak patut diambil, asal makan itu benda pada mulanya? ini kes main sial kan? yang paling sedih, dia menuduh si rayson tan pasal dia beli itu pil dari dia. member tak bersalah, dia tuduh. dia yang mau beli dari si rayson.

gua fikir si andrea ni dahagakan publisiti tak munasabah. asal part defenden menyoal dia part soalan mengapa dia amik itu pil, alih-alih dia rasa macam nak pengsan kaper. betul ke bedek ke, gua tak tahu. apa yang gua rasa ini kes dah terlalu dihebohkan.

gua fikirkan inilah kalo ko dah selebriti. dah lah tu selebriti babi plak tu. gua tengok ada kes orang yang mampos bila amik itu pil. tapi asal ahli keluarga diaorang senyap ajer. tapi yang sidini heboh-hebohkan terus.

kalo dia cakap yang dia tak bleh hidup seperti biasa, gua cakap kat dia, lu gi rilek kat rumah sudah. tak payah nak eksyen2 mempromosi courage fund lah, lakon lagi lah, jadi pengacara rampaian seni lah, itu lah ini lah. pasal gua tahu macam mana tabiat dia.

she’s a bitch.

105655481220038516

dan akhirnya…

gua tak dapat pergi itu bangsar. gua kena call up pergi itu reservist. adake patut gua kena jadi itu detachment IC. macam siaks tul. muka gua camni bleh jadi IC? mati saks gua nya olang nanti. gua tengok, gua kena panggil 12 orang siaks!? apa kejadah sak?!

susah betoi. ni skarang mesti gua nya members dah fed up kat gua.

“APA SAK ITU DOL?! KATA SEMANGAT?! SKARANG NAK OUT??!!! PUKI DIA ARGH! CAKAP JER, JANJI TAK BETUL!!”

itu mungkin reaksi diaorang.

tapi beb, bukan salah gua ah? gua ada kerja nak bikin, terpaksa gua kena buat cepat-cepat.

untuk pengetahuan masing-masing, itu ‘road-trip’ mula-mula ada gabungan 6 jahanam. skarang tinggal 3 ajer.

sorry ah brudderr.

105638769270720068

suasana tenang dan nyaman.

gua dah putus asa kat kazaa. 3 kali gua nak download matrix reloaded, 3 kali dia bagi gua criter lain. kali pertama fight club, lepas tu scarface, lepas tu almost famous. nasib baik kate hudson ada. power kedemak.berjam-jam gua tak matikan itu komputer jadi bleh teruskan itu download.buang current jer.

105622147598772654

dah lama gua tak tulis ni benda. barangkali ada itu apa orang putih tu cakap, mental block.

hujung minggu pada hari sabtu berjalan seperti biasa. berjalan-jalan di kotaraya, berisak dengan keseluruhan rakyat muda mudi singapura.

gua ingin makan itu sizzler ngan mam. jalan nyer jalan itu benda dah tarak lagi. bila sak itu tempat dah lingkup? hampa gue.

setelah sekian lama, dapat jugak gua tengok itu bruce almighty. aiseybedah. lagging betul gue.

ahhh…ni lagu maintain sikit. dengar ni lagu feeling giler saks.

May – Sendiri
Dinginnya di malam ini
Suasana pilu
Terkenang daku kembali
Sejarah silam

Setelah engkau pergi
Sepi hatiku
Terpadamalah api cinta
Musnah harapan

Mengapa engkau sanggup
Mengubah fikiran
Hanya kerana
Peristiwa itu

Kau hancurkan kota cinta
Yang kita bina bersama
Di masa Yang lalu

Kini aku terus tersiksa
Oleh kepalsuan cintamu
Tinggallah aku sendiri
Menanggung derita ini

Setelah engkau pergi
Tertutup hatiku
Tak mungkin bercinta lagi
Biarku sendiri