105428691453222350

gua paling happy bila hari jumaat. dari dulu sampai skarang. dulu bila zaman sekolah rendah, gua ngan members semua lepas sekolah gi main bola kat bawah blok dekat sekolah. maklumlah masih kecik kecik lagi, jadi semua tak heran nak gi masjid. gerek, ngah main bola, ada ni apek jual makanan2 ringan. gua suka itu air batu meleysia. kadang kadang itu apek jual itu gula keras. power kedemak. abih, kalo, ada satu kali, kita datang musim tamiya. kat blok tu ada satu ni longkang kecik. kita orang tarak track biasa untuk race, jadi kita letak kereta tu race kat longkang tu. gerek gua bilang lu.

bila dah tua sikit time sekolah menengah, gua ngan members baru sedar sikit, jadi gi masjid. mula mula pasal malas nak jalan jauh jauh, gua gi itu masjid kat Pusara Bidadari. lawa itu masjid. kalo nak balik sekolah, kita short cut, tembus itu kubur. kat blakang skali kubur tu ada pagar untuk keluar. sbelah dia ada rumah. tapi tarak orang tinggal. gua fikir siapa nya giler nak tinggal kat situ. sbelah itu rumah ada ni patung buddha. besar saks itu patung.

bila dah menengah tinggi sikit time bleh pakai seluar panjang, kita orang gi masjid kat itu upper seranggon road. gua dah lups itu nama, masjid khalid agaknya. lepas tu kita gi ni shopping center kat sana, gi main game street fighter. gua masih ingat itu time mana mana gua pergi itu lagu duran duran lagu ordinary world hot betul. jadi asik asik dengar itu lagu. sampai skarang kalo gua terdengar itu lagu, gua asik terkenang bila gi tempat tu nak main game.

bila time poly, wah gaya sikit. ada jugak cerita nak gua bilang, tapi gua rasa mungkin di hadapan masa.

skarang slalu masa gua gi masjid hari jumaat, gua tertengok tengok itu budak budak ngan uniform gi masjid. wahsey, besh sungguh kalo masih di zaman tu. memory beb, memory.

k beb…gua rasa nanti gua cerita lagi pasal cerita lama gua. salamz.

105420247677144288

ok ni dialog dari pendekar bujang lapok.

Boss: hmm

Mustar: apa kau mahu datang di sini

Boss: nak mintak ganti rugi

Mustar: rugi apa

Boss: hm

Ramlee: oh emas ya?

Boss: emas… sebuah sampan hilang seratus ringgit dua buah sampan hanyut dua ratus ringgit duit sewa sampan hilang tiga ratus ringgit beli ubat ubat orang pengsan lima puluh ringgit lima puluh sen beli ubat lapan orang pekak pekak tujuh puluh ringgit tujuh puluh satu sen jumlah semua tujuh ratus dua puluh empat ringgit tujuh puluh satu sen di minta bayar sekarang jugak

Ramlee: satu sen pun kami tak mahu bayar apa nak jadi jadi

Boss: kalau tak mahu bayar aku kasi tahu penghulu

Aziz: penghulu tak boleh datang

Boss: kenapa tak boleh datang

Aziz: pasal semalam dia makan julam ini hari dia berak berak

Boss: baik aku kasi tahu polis

Sudin: polis pun tak boleh datang

Boss: kenapa tak boleh datang

Sudin: semalam dia jatuh tergelincir masuk dalam sungai seluarnya semuanya sudah hantar dobi

Boss: polis sama penghulu tak boleh datang aku tunggu disini jugak… kita semua uduk disini

Samseng: baik encik

Boss: korang ada bawak sireh atau tak

Samseng: tak ade encik

Boss: kepala otak kau

Ros: pak jangan bayar pak, mereka semuanya penjahat di pengambang

Boss: siapa perempuan ini masuk campur

Mustar: anak aku… kenapa

Boss: hmm… cantik… baiklah hutang boleh selesai aku jadi menantu kau ya pak

Ros: tak ingin tua tak sedar diri, banyak cantik muka kau

Boss: sekarang tak cantik nanti aku balik dulu baru pakai bedak banyak banyak baru tau

Ramlee: pakcik saya habiskan dia orang pakcik

Mustar: habiskan Ramlee

Ramlee: amacam langkahnya

Mustar: sumbang

Ramlee: jadi amacam pakcik

Mustar: hmm hentam sajalah

Ramlee: hentam sajalah

Boss: tak apa tak apa nanti korang terima pembalasan

Aziz: ai… hei jangan korang nak tunjuk samsenglah mahu lawan marilah

Boss: sudah mari balik

Aziz: aduh.. pakcik dia orang lempar batu pakcik

Mustar: kenapa kau tak elak

Aziz: macam mana saya nak elak elak campak batu pakcik belum ajar

105418913324737450

wahoo!

hati gua lega sikit. itu PC sial akhirnya dapat dikonekted. ntah apa kejadah ntah benda tu buat. gua cabut sana, cabut sini, klik sana, klik sini, ketuk sana, ketuk sini, alih alih benda tu berhidup. happy gua dibuatnya. harap harap itu benda tak buat hal lagi.

105418091571620830

hallo brudder!

wah sey, gua nyaris2 pecahkan tiu PC. macam sial, gua test lagi itu benda kat tempat lain, tapi benda sial itu bleh connect. gua pergi balik kat tempat original, benda sial tu tak bleh connect langsung. lepas tu gua pun plug out lah dia nye cable kat port lain, macam sial, satu center tak bleh connect. apa kejadah siak ni benda sial ngah buat kat gua? gua nya boss cakap itu PC dah kena rasuk ngan dukun sempet liur. seram jugak. ini tempat gua kerja dah lah macam siak. diaorang cakap macam macam benda diaorang dah nampak kat sini. mentang mentang belakang tempat kerja gua tempat hospital letak itu mayat mayat. baru sabtu lalu, ada budak lagi mampus kat sini. memang sial ah ni tempat.

gua nya collegue macam biasa terpekik pekik. dia fedup kat pekerja pekerja kat tempat lain. gua tengok ni tempat orang orang dia macam sial. semua pentingkan diri sendiri. salah sikit tak boleh. sensitip. ni lah kalau bekerja kat tempat semua pompuan. jangan salah anggap, gua bukan suka kerja kat environment semua pompuan, tapi kadang kadang kaum wanita ni anggap diri diaorang besar dari yang lain. lu cakap itu lelaki ego besar? gua cakap pompuan ego lagi macam sial. dalam pepatah inggeris – bitchy and backstabbing. depan jer baik, belakang jiwa macam babi busuk. tapi gua rilek dulu. pasal gua nya big boss, pompuan, baik hati. gua bukan cakap semua pekerja pompuan macam sial kan…cuma kebanyakkannya memang betul.

ok jap lagi gua nak makan gua nya makan tengah hari. mee goreng dan telur. bajet beb.

105414298606262045

gua ni baru bagun. gua nak tengok itu champions league final. gua fikir gua nya team juventus akan telan itu ac milan. gua percaya sama dia. skarang gua tak tahu apa nak buat. otak kosong. baru habis bebual ngan gua nya maam. ok, sebelum gua membebel lagi banyak, gua fikir gua rilek rolek, ataupun kacau orang lain.

105411557173035309

*You’re using Blogger LoFi.
This version of Blogger has been designed for web browsers that lack robust Stylesheet and/or DHTML capabilities.

We’re sorry if you reached this page in error …Soon we’ll allow you to over-ride the automatic re-direction.*

apa kemenda saks itu msg cakap? gua fed up pasal gua macam tak bleh masuk gua nya a/c kat rumah gua. sial betul ni blogger.

ni skarang gua dah bis kerja. ngah rilek rolek. macam biasa, hari hari ada manusia yang sial sial datang kat tempat kerja gua. macam2 soalan diaorang tanya. “is it good? worth it oooorrrr not? wat if my son/daughter/little babi can’t cope? my blah blah blah is very hyperactive! Can the teacher cope or not? How come so expensive one?” makcik ko punya laki lah kalo boleh aku jawab kat diaorang. macam macam soalan, gua nak rilek pun tak bleh. dalam beberapa hari ni, gua teliti si mama yang yang paling sial. mentang mentang diaorang “enguhland-educated”, macam nak act besar besar. gi jalan dah mamapehkia. gua macam nak sumbat mulut diaorang ngan kutu babi, biar diaorang serik.

owraightz..gua nak rilek dulu..lagi setengah jam sebelum gua berambus dari kerja.

ciowz.

105409986884115199

allo. lu orang acamz? gua baru balik dari itu siak nya meeting. gua fikir buang masa giler ajer. gua apa lagi, dah lah datang lambat, lepas tu dalam meeting gua apa lagi tidor lah. boring saks.

adake patut boss gua suruh gua take charge itu database? takpa, gua amik ajer tu benda. ni skarang gua ngah bikin itu buku librari . action step sibuk2. padahal rasa kerja masih banyak lagi, tapi kelakarnya guapun tak tahu kerja apa.

satu benda hua musykil. gua tak bleh access ini nye blog kat rumah gua? kalau lu orang tahu apa maknanya lofi lu orang bilang gua. sial nye blogger.